FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SEP OBJASNIO

Alen Babić o potezu koji muči cijeli boksački svijet: "Bila je to loša odluka suca"

Usik i Dubois svojim su mečom zaintrigirali svijet boksa.

Nakon subotnjeg okršaja za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji, u kojem je tehničkim nokuatom Oleksandr Usik svladao Daniela Duboisa i zadržao sva tri velika pojasa (WBO, WBA i IBF uz onaj magazina Ring), boksački je svijet podijeljen.

Je li sudac ispravno procijenio udarac Duboisa u tijelo u petoj rundi ili se Usiku u tom trenutku trebalo brojati? Je li taj udarac bio legalan u tijelo ili je bio ispod pupka, što znači da nije dopušten, teško se dva tabora mogu složiti.

Usik i Dubois Poznato koliko su Oleksandar Usik i Daniel Dubois zaradili od borbe za pojas svjetskog prvaka divider

Britanci rigaju vatru i smatraju kako je prvak u Wroclawu imao domaćinsko suđenje zbog te situacije, dok drugi kažu kako je sve bilo čisto.

"Mislim da je to bila loša odluka suca. Usik je iskoristio vrijeme koje mu je dao sudac. Pet minuta odmora grozna je odluka. Čak je i Usik htio nastaviti nakon nekog vremena, ali ga je sudac zaustavio", komentirao je i na svom Instagramu hrvatski boksač Alen Babić koji je dodao:

"No, osim svega toga, Usik je pobjeđivao u svakoj minuti svake runde, gotovo bez puno muke."

Britanci su se žalili kako je Usik podigao suspenzor pa se zbog toga činilo kako je udarac dobio u dio tijela zbog kojeg bi bio ilegalan.

Hrvoje Sep u Dnevniku Nove TV - 2 VIDEO Hrvoje Sep detaljno objasnio zašto je kontroverzni udarac Duboisa apsolutno ilegalan divider

Sep gledateljima objasnio zašto je ilegalan

U izravnom prijenosu je kao sukomentator Nove TV naš boksač Hrvoje Sep rekao kako se radi o ilegalnom udarcu. Detaljno je objasnio svoj stav u Dnevniku Nove TV.

"Nisam promijenio mišljenje. Mišljenje boksačke javnosti dosta je podijeljeno. Ovo je vrlo iskusan sudac i on na samom sučeljavanju pregleda visinu pojasa oba boksača i prema tome unaprijed može odrediti koji su udarci niski, a koji ne. Definicija niskog udarca je ispod pupka. Ispod pupka je mjehur, a on je vrlo bolan", rekao je Sep detaljno pojasnivši cijelu situaciju.

"Dubois je bacio aperkat. Aperkat podiže suspenzor prema gore. On je montiran tako da je tvrdi, fiksni dio suspenzora, točno ispod genitalija. Na taj način suspenzor udara genitalije i stvara veliku bol. To nije bilo napravljeno da bi Usik iscenirao faul. Bio je to pravi faul i prava bol. Gledao sam današnju izjavu Usika. Rekao je, da je sudac počeo brojati, on bi se ustao i izgurao do kraja runde. To je bio ilegalan udarac i to se vidjelo.

Njegove su hlačice bile do pupka, Duboisove hlačice bile su više. Boksači ih vole staviti više da zaštite i jetru. Usik je tu bio korektan, dosta nisko su mu bile hlačice i po meni je ono ilegalan udarac."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider