Košarka
SPORTOVI
Košarka
IGRA SJAJNU SEZONU

Zaboravljeni Ante Tomić sjajan u pobjedi protiv Reala: "Možda ću igrati i nakon 2025., a u Hrvatsku se ne planiram vratiti"

Ante Tomić i dalje pruža izvrsne partije nastupajući za Joventut.

Ante Tomić (Foto: Profimedia)

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić, koji je zabio 18 poena za Joventut protiv Real Madrida u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Španjolske, rekao je u intervjuu za novine El Mundo da bi mogao ostati u tom katalonskom klubu i nakon ljeta 2025., kad mu istječe postojeći ugovor.

Oscar Schmidt i Dražen Petrović VIDEO Najveći duel dvaju igrača u povijesti europske košarke: Dražen protiv brazilskog genijalca divider

"Ovdje sam od prvog dana pronašao svoje mjesto. Pomažem mladim igračima i trenerima, a iz sezone u sezonu napredujemo", izjavio je 36-godišnji Tomić koji igra za Joventut od ljeta 2020.

Igrat će sigurno još dvije godine

Upitan hoće li mu ugovor u katalonskom gradiću Badaloni, koji ga veže do ljeta 2025., biti posljednji odgovorio je da ne zna.

"Prije svega ovisit će o mom zdravstvenom stanju. Nakon svih ovih godina bit će potrebno vidjeti žele li me, a bude li tako možda odigram još koju sezonu. Ali u ovom trenutku još ne znam", rekao je.

Tomić je ove sezone s Joventutom stigao do polufinala Eurokupa, u kojem je uvršten u najbolju petorku natjecanja, a zatim je pobjedom nad Baskonijom ušao i u polufinale doigravanja za prvaka Španjolske. Joventut je utorak u madridskoj Palači sportova pobijedio 93:83 europskog prvaka Real Madrid i tako poveo 1:0 u seriji.

Tomić, koji je od 2010. do 2012. igrao za Real Madrid, pa prešao u Barcelonu gdje je proveo osam sezona, dočekan je uobičajenom salvom zvižduka.

Druga najbolja petorka španjolske lige

"Prvih godina sam to loše prihvaćao jer nisam bio učinio ništa loše, ali i 10 godina kasnije mi zvižde. Navikao sam na to", rekao je Tomić koji je bio prvi kapetan stranac u povijesti Barcelone.

Nikola Jokić i Jamal Murray Denver došao do nove prednosti u NBA finalu, Jokić odigrao jednu od najboljih utakmica u povijesti divider

Tomić je izabran u drugu najbolju petorku ligaškog dijela španjolskog prvenstva. U četvrtak u 21 sat opet će istrčati pred publikom u Madridu.

"Naravno da je puno lakše igrati sada kada smo pobijedili u prvoj utakmici, no istovremeno je i teško jer znamo da Real Madrid mora odigrati puno bolje nego u utorak", rekao je.

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ubacio je šest poena u prvom susretu za "kraljevski klub", koji je prošli mjesec osvojio Euroligu.

"Real Madrid je upravo onakav kakav je inače. Kada ga već smatraju mrtvim on uzleti i osvoji važne trofeje", dodao je Tomić.

Sanja finale protiv Barcelone

Momčad koja dođe do tri pobjede igrat će u finalu protiv boljeg iz ogleda Barcelone i Malage. Katalonci su poveli s 1:0 u seriji.

"Finale s Barcom bilo bi idealno jer bi to značilo da smo u finalu. Svaka utakmica protiv nje mi je posebna jer sam ondje proveo puno godina i nosim lijepe uspomene", izjavio je Tomić.

Dražen Petrović Najveća tuga i ponos: "To je najveća tragedija u povijesti hrvatskog sporta. Ništa luđe nisam upoznao" divider

Dubrovčanin je u ljeto 2020. po odlasku iz Barcelone prešao u obližnji gradić Badalonu gdje je odjenuo crno-zeleni dres Joventuta.

"U ovom sportu je uobičajeno mijenjati klub svake sezone, ili svake dvije do tri, ali ja sam imao sreću biti nekoliko godina u istom klubu. Kada živiš toliko u jednom gradu postaneš poput lokalnih stanovnika. U konačnici, moje kćeri su rođene u Barceloni i ondje idu u školu", rekao je.

Ne planira povratak u Hrvatsku

Upitan hoće li se vratiti u Hrvatsku, odgovorio je: "U ovom trenutku ne. Ideja je da ostanemo u Barceloni, posebno zbog djevojčica, jer vjerujem da imaju više prilika u Španjolskoj".

U Španjolskoj su se mediji prisjetili hrvatskog igrača Dražena Petrovića, nekadašnjeg člana Real Madrida, jer je u srijedu obilježena 30.obljetnica njegove pogibije u automobilskoj nesreći.

"Malo je utjecao na moju karijeru jer sam bio dijete kada je poginuo. No gledajući video zapise njegovih utakmica, slušajući ljude kako pričaju o njemu, te se obzirom da su to bile prve godine neovisnosti Hrvatske, imao je veliku ulogu. Bio je relevantna osoba u povijesti naše zemlje, ne samo kao sportaš nego i kao osoba", zaključio je Tomić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider