Košarka
SPORTOVI
Košarka
2:1 za NUGGETSE

Denver došao do nove prednosti u NBA finalu, Jokić odigrao jednu od najboljih utakmica u povijesti

Denver Nuggetsi upisali su veliku pobjedu na gostovanju u Miamiju.

Nikola Jokić i Jamal Murray (Foto: Afp)

 

Denver Nuggetsi slavili su u trećoj utakmici NBA finala, u gostima kod Miami Heata rezultatom 109:94 te u seriji na četiri pobjede vode s 2:1.

Heat je dobro otvorio ovaj susret i držali su ga u egalu gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Ipak, dobrom završnicom gosti su na odmor ošli s prednošću 53:48.

Denver slomio utakmicu početkom treće četvrtine

Dobra kraj prvog poluvremena nadogradili su dobrim početkom drugog i serijom 6:0 po prvi put na susretu odlaze u dvoznamenkastu prednost. Nju su polako krenuli podizati pa su dvije minute prije kraja četvrtine bili na 78:62, a pred posljednjih 12 minuta imali su 14 poena prednosti.

Nije se Heat uspio vratiti nego je Denver čak u jednom trenutku pobjegao na 93:72 i tu je zapravo utakmica bila gotova. Do kraja su uspjeli domaći tek smanjiti na 15 poena zaostatka.

Denver je ušao u povijest jer su po prvi puta dva igrača u istoj momčadi postigla "triple-double" s najmanje 30 postignutih koševa. Nikola Jokić je imao 32 poena, 21 skok i 10 asistencija, a Jamal Murray 34 poena, uz po deset skokova i asistencija.

"Daleko njihov najbolji učinak kao dvojac u sedam zajedničkih godina", rekao je trener Michael Malone.

Senzacionalni Jokić

Jokić je postao prvi igrač ikada koji je upisao najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija u utakmici NBA finala.

"Što se tiče Nikole, ništa što on radi me ne iznenađuje", rekao je Malone. "Tip je uvijek iznova pokazao da je stvoren za ovakve trenutke. On napreduje u ovim trenucima, na najvećoj pozornici, a to je učinio i večeras.Jamal je tip koji se toga ne boji, a kako je propustio naša posljednja dva doigravanja zbolh ozljede, umireo je od želje da se vrati u ovo okruženje",

Jimmy Butler ubacio je 28 poena, a Bam Adebayo 22 poena i 17 skokova za Miami.

"Večeras nismo igrali najbolje", rekao je Butler. "Moramo izaći s više energije i truda."

Četvrta utakmica igra se u petak navečer u Miamiju, a Nuggetsi su dvije pobjede udaljeni od svog prvog NBA naslova nakon sjajnih izvedbi njihovog zvjezdanog tandema.

"Ponestaje mi stvari za reći", rekao je Murray o Jokiću. "On čini da igra izgleda tako lako, a to je najteže." Jokić je bio tradicionalno skroman. "Drago mi je što smo pobijedili", rekao je dvostruki MVP lige. "Bilo je to velika stvar za nas samo zato što su nas pobijedili u našoj areni. Jednostavno nismo htjeli gubiti 2:1."

Christian Braun je zabio 15 koševa, a Aaron Gordon 11 koševa, 10 skokova i pet asistencija za Denver. Denver je šutirao 51.2 posto iz igre, a Nuggetsi su također imali prednost od 58-33 u skoku.

"Upravo su nas izudarali u boji", rekao je trener Heata Erik Spoelstra. "Nisu morali pucati ni trice jer nismo pružali veliki otpor."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider