Shane Larkin igrač je Anadolu Efesa i ponajbolji euroligaški košarkaš. Ovaj omaleni (180 centimetara), ali munjeviti i opasni bek iza sebe ima četiri NBA sezone, ali puno veća zvijezda postao je u Europi.

Larkin je trenutno s Efesom na Zadar Basketball Tournamentu, gdje je otkrio da ne bi imao ništa protiv igranja za Hrvatsku. Larkin je suigrač hrvatskog Krune Simona i čini se da je tu potekla ta ideja.

''Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom. Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju'', rekao je za Basketball.hr

''Definitivno bi bilo lijepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportaša. Naravno da bi preferirao nastup za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bi tijekom ove sezone morao dobro razmisliti. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebao bi čuti od odgovornih osoba što bi se očekivalo od mene. No ideja je svakako zanimljiva'', dodao je.

Hrvatska je najtanja baš na poziciji playmakera, na kojoj je Larkin dokazana klasa. Prošle sezone Efes je odveo do finala Eurolige; CSKA je bio bolji, ali Larkin je bio najbolji strijelac utakmice s 29 poena, dok je u polufinalu Fenerbahčeu utrpao 30.

Hrvatska još može izboriti vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. – reprezentaciju čeka kvalifikacijski turnir, vidjet ćemo hoće li se Veljko Mršić osloniti samo na domaće snage ili će dobiti pojačanje s NBA pedigreom.