Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što se događa u kataloniji?

Najgora Barcelona u zadnjih 25 godina: Valverde opasno živi, ovako loše brojke dugo nisu viđene

Četvrt stoljeća je prošlo otkad je Barcelona ovako loše otvorila sezonu...

Antoine Griezmann i Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dvije pobjede, remi i dva poraza učinak je Barcelone nakon pet kola španjolske Primere. U petom kolu šokirala ih je Granada i upalila alarm u Kataloniji.

Ernesto Valverde preuzeo je odgovornost za poraz i loše igre na startu sezone, vidjet ćemo može li podići formu svoje momčadi i preživjeti ovu krizu.

Brojke mu ne idu u prilog – Barcelona je dosad primila devet golova, po čemu je, zajedno s Betisom, najgora u Primeri. Doduše, imaju i utakmicu više od nekoliko klubova koji ih mogu prestići na toj neslavnoj ljestvici do kraja kola, ali svejedno ne izgleda dobro.

gol expired Bjelica rigao vatru nakon poraza u Varaždinu: "Ako se pojedincima gadi HNL, onda neće igrati!" divider

Još gore izgleda situacija u rubrici bodova – Barcelona ih ima sedam od mogućih 15, što je najgori učinak otkad pobjeda u Primeri nosi tri boda (od sezone 1995./1996.).

Gledamo li samo omjer pobjeda i poraza, ovo je najgori start Barcelone u zadnjih 25 godina. U sezonu 1994./1995. ušli su s istim učinkom – dvama porazima, remijem i dvije pobjede.

Marcelo Brozović (Foto: AFP) Brozović načeo, Lukaku dotukao Milan: Inter slavio u gradskom derbiju divider

Zabrinjavajuće izgleda i Barcin učinak na gostovanjima. Posljednji put u Barcelonu su donijeli tri boda još u travnju, kada su u 34. kolu prošle sezone pobijedili Alaves na njihovoj Mendizorrotzi. U međuvremenu nisu slavili u službenoj utakmici izvan Barcelone. 

Srećom po njih, u sljedećem kolu igraju na Camp Nouu. U goste im već u utorak dolazi Villarreal koji je dobro otvorio sezonu i trenutačno ima bod više od Blaugrane. Vidjet ćemo može li Barcelona prekinuti krizu.

Messi u akciji protiv Granade (Foto: AFP) Ni Messi nije pomogao: Barcelona izgubila od kluba koji je preuzeo vrh u Španjolskoj divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider