Košarka
SPORTOVI
Košarka
"udarao sam ga i gurao"

Jordan ismijao jednog od najboljih obrambenih igrača svih vremena, koji tvrdi da ga je uspio usporiti u finalu

Emitirane su sedma i osma epizoda "The Last Dance", najiščekivanijeg sportskog dokumetarca u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju navečer u SAD-u su emitirane sedma i osma epizoda najgledanijeg sportskog dokumentarca svih vremena - "The Last Dance" o Michaelu Jordanu i njegovim Chicago Bullsima. U osmoj epizodi bilo je puno riječi o NBA finalu 1996. godine kada su Bullsi igrali protiv Seattle Supersonicsa.

Bullsi su nakon prve tri utakmice vodili s čistih 3:0 u seriji protiv Garyja Peytona i Shawna Kempa, a onda je u četvrtoj došlo do promjene taktike kod Supersonicsa.

gol expired Čak se i Khabib sažalio nad sudbinom poraženog rivala: Sve je oduševila poruka Fergusonu divider

Jedan od najboljih obrambenih igrača svih vremena i jedini razigravač koji je odnio nagradu za najboljeg obrambenog igrača sezone Gary Payton preuzeo je Jordana na sebe i striktno ga čuvao u iduće dvije utakmice koje je Seattle dobio i smanjio prednost Bullsa na 3:2.

"Ljudi su se odmicali o Jordana u strahu. Ja nisam. Odlučio sam da ću ga umoriti. Da ću ga jeb**o izmoriti. Konstantno sam ga udarao, odguravao i udarao. I upalilo je. Serija se promijenila. Žao mi je što  to nisam napravio ranije. Ne znam bi li konačni ishod finala bio drugačiji, ali vjerujem da bi sve bilo malo drugačije da sam ga udarao od početka", rekao je Payton, a M. J. se u nekoliko navrata tijekom gledanja videa potrgao od smijanja.

gol expired Razbijeni Ferguson javio se iz bolnice videom nakon najtežeg poraza u karijeri divider

"Rukavica (The Glove). Nisam imao nikakvih problema s Garyjem Paytonom. Imao sam puno stvari na pameti u tom finalu", kazao je Jordan.

Payton je u iduće tri utakmice ograničio Jordana na manje od 40 posto šuta iz igre, odnosno Jordan je od 60 lopti pogodio 22. Supersonicsi ipak nisu uspjeli doći do velikog preokreta i Chicago je stigao do svoje četvrte titule NBA prvaka.

Jordan je i u igračkim danima bio uvjeren da nitko nije na njegovoj razini, a takav je ostao i do dana današnjeg, što najbolje pokazuje njegova reakcija.

gol expired Nakon brutalnog nokauta i postavljanja nestvarnog rekorda Ngannou se prozvao prvakom divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider