Kobe Bryant često je letio u privatnom helikopteru, a u ''devet od deset slučajeva'' birao je onaj u kojem je tragično poginuo, ispričao je LA Timesu njegov bivši pilot Kurt Deetz.

Deetz je često pilotirao letjelicama u kojima je bio Bryant. Model Sikorsky S-76B poznat je po sigurnosti i udobnosti, pa je čest odabir zvijezda i ostale imućne klijentele. 

Deetz tvrdi da je gotovo nemoguće da je taj helikopter naglo otkazao – po njemu, vjerojatno su krivi vremenski uvjeti. Prisjetio se Kobea kao pomalo povučenog i vrlo profesionalnog putnika.

Nažalost, iako spomenuti model helikoptera spada među statistički najsigurnije u SAD-u, jedna od rijetkih nesreća bila je kobna za Bryanta. Kobe je sam za života objasnio zašto je često letio helikopterom.

"Sjedio bih u prometu i propustio školsku predstavu ili nešto slično. Morao sam pronaći način da se mogu fokusirati na posao, ali da imam vremena za obitelj. Zato sam se okrenuo helikopterima, da mogu biti svugdje za 15 minuta", rekao je 2018. u podcastu Barstool Sportsa.

Bryant je živio u Orange Countyju, elitnom predgrađu Los Angelesa. LA je poznat kao grad velikih prometnih gužvi koje spadaju među najgore na svijetu, pa se Kobe okrenuo helikopterima za putove do poprilično udaljenih Staples Centera i dvorane za trening u El Segundu.

"Moja rutina bila je trening ujutro, odveo bih djecu u školu, trenirao kao lud, odradio dodatni trening, medije, sve što bih morao i onda pokupio kćeri. Supruga bi mi rekla da ih može i ona pokupiti, ali ja sam to htio raditi. Kao igrači imamo turneje, pa neko vrijeme ne vidimo djecu. Iskoristio bih svaku priliku za druženje s njima, makar i 20 minuta u autu", rekao je.