Tragična smrt Kobeja Bryanta potresla je sve koji su ikada barem malo popratili lik i djelo velikog Mambe, a posebno bivše i sadašnje sportaše i košarkaše.

''Nekako samo bili povezani, moj kraj karijere i njegov početak u LA Lakersima. Ja sam tad bio u LA Clippersima, već se tada dalo naslutiti da je to igrač koji će dostići ovo što je dostigao u svojoj karijeri. Nažalost, kad čujete da je tako mlad čovjek poginuo, a i njegova kćerka i svi ti ljudi, to je stvarno velika tragedija i za košarku i za sve'', rekao je Stojko Vranković za Dnevnik Nove TV.

Jutro nakon što je u padu helikoptera u Kaliforniji tragično stradala bivša NBA zvijezda koja je 20 godina provela u LA Lakersima, navijači ne prestaju pristizati sa cvijećem, svijećama i porukama žalosti na mjesta koja je Kobe obilježio. Vijest o tragičnoj pogibiji pogodila je i Dinu Rađu.

''Tragedija sama po sebi, jedan od najvećih igrača svih vremena. To što se dogodilo jako me podsjeća na Dražena i njegovu tragediju, tako da baš sam beskrajno tužan'', rekao je za Dnevnik Nove TV Rađa.

Osim hrvatskih košarkaških legendi, od Kobeja Bryanta na Instagram i Twitter profilima opraštaju se i hrvatski košarkaši koji igraju u NBA ligi. Jedan od pogođenih bio je i hrvatski košarkaš Mario Hezonja.

''Moj heroj, idol, učitelj, mentor, košarkaški otac, trener. Oblikovao je moj mentalitet koji me nosio od Hrvatske i Barcelone, pa sve do NBA -a i MAMBA Akademije'', napisao je.

''Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo... Počivajte u miru Kobe i Gigi. Ti si jedan od razloga zašto sam i počeo igrati košarku. Hvala ti što si si inspirirao ljude diljem svijeta , ali i hvala ti što si bio i moja inspiracija. Zauvijek ćeš biti upamćen'', napisao je Ivica Zubac.

Stotine sportaša, košarkaša, ali i običnih navijača, još će se danima opraštati od ovog košarkaškog velikana.