Košarka
SPORTOVI
Košarka
jaka klasa

Bryant ubrzo ulazi u Kuću slavnih, zaobići će standardne procedure

Prema redovitoj proceduri, moralo bi proteći najmanje pet godina od završetka karijere kako bi igrač mogao konkurirati za uvrštenje u Kuću slavnih.

Kobe Bryant (Foto: Afp)

Američka Naismith Memorial kuća slavnih objavila je kako će tragično stradalog legendarnog košarkaša Kobea Bryanta već ove godine uvrstiti među svoje članove te tako preskočiti standardni izborni proces.

"To će biti vjerojatno najjača klasa svih vremena jer će uz Kobea najvjerojatnije biti zabrani još i Tim Duncan i Kevin Garnett. Kobeu će biti odana počast kakvu je i zaslužio," izjavio je predsjednik Kuće slavnih Jerry Colangelo.

Bryant je poginuo u nedjelju u padu helikoptera, a uz njega stradala je i njegova 13-godišnja kći Gianna te još sedam osoba.

Kobe Bryant Nevjerojatne priče koje pokazuju zašto je Kobe bio veći od sporta: Takav lik se ne ponavlja

Prema redovitoj proceduri, moralo bi proteći najmanje pet godina od završetka karijere kako bi igrač mogao konkurirati za uvrštenje u Kuću slavnih, a Bryant je karijeru završio 2016.

No, s obzirom da se radi o peterostrukom NBA prvaku, 18-erostrukom All-Staru, četvrtom najboljem strijelcu u povijesti NBA-a te dvostrukom olimpijskom pobjedniku, Bryant bi zasigurno bio izabran i redovnim putem u prvoj godini kada bi ispunio sve uvjete.

Svi članovi ovogodišnje klase Kuće slavnih bit će poznati u travnju, a svečano uvrštenje održat će se u Springfieldu 29. kolovoza.

Mjesto pada helikoptera Kobea Bryanta Pojavila se jeziva snimka razgovora pilota Bryantova helikoptera i kontrole leta: ''Koje su vam namjere?''

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati