Košarka
SPORTOVI
Košarka
posebna veza s ocem

Tko je bila Gianna Bryant? "Htjela je igrati u WNBA-u. Na nju sam prenio košarkaške gene"

Gianna Bryant bila je često nezaustavljiva na utakmicama svoje momčadi, a sve zahvaljujući genima svoga oca Kobea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gianna Maria-Onere Bryant bila je 13-godišnja kći legendarnog košarkaša Kobea Bryanta. Njih dvoje poginuli su u nedjelju ujutro (po američkom vremenu) u helikopterskoj nesreći. Oni i još sedmero ljudi putovali su helikopterom prema Akademiji Mamba Sports, koju je osnovao Kobe, kada su upali u maglu u predgrađu Los Angelesa Calabasasu. Helikopter je potom izgubio kontrolu i srušio se. Gianna je tog jutra trebala igrati utakmicu...

gol expired Kako su poginuli Bryant i kći: Što se točno dogodilo u brdima Los Angelesa? divider

Gianna je bila perspektivna košarkašica kojom se Bryant jako ponosio. Često je na svom Instagramu objavljivao videe njezinih treninga, na kojima je pokazivala zavidne vještine. Bryant je nakon završetka karijere bio trener svoje Gigi, kako ju je volio nazivati, i AAU momčadi.

Ona je bila prisutna na posljednjoj utakmici karijere svog oca protiv Utah Jazza, u kojoj je ubacio 60 poena i na taj način zaključio nevjerojatnu karijeru. Često su zajedno dolazili na utakmice, a na njima joj je Kobe objašnjavao akcije i otkrivao sve tajne moderne košarke.

gol expired Slomljeni LeBron u suzama: ''Kobe je bio besmrtan. Pomogao mi je i prije nego što me upoznao'' divider

Prilikom jednog gostovanja kod Jimmyja Kimmela Bryant je otkrio da njegova kći želi jednog dana zaigrati u WNBA ligi te da je odlučna da nastavi njegovu legendu.

"Znala mi je govoriti. 'Ej, imam sve pod kontrolom. Ne treba ti sin da nastavi gdje si ti stao.' Svoje košarkaške gene u potpunosti sam prenio na Giannu, koja je maksimalno posvećena košarci", govorio je Kobe.

Nadimak Gianne Bryant bio je Mambacita. Igra riječi s obzirom na to da je nadimak Kobea bio Black Mamba. Konstantno je pokazivala i dokazivala da može zabijati poput svog oca, četvrtog strijelca NBA lige svih vremena.

gol expired Shaq se teška srca oprostio od svog brata Bryanta: "Ne postoje riječi kojima bih opisao bol" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider