Košarka
SPORTOVI
Košarka
svijet u šoku

Kobe Bryant poginuo u padu helikoptera, smrtno stradala i kći Gianna te još sedmero ljudi!

Legendarni košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u Kaliforniji.

Galerija Kobe Bryant i Michael Jordan (Foto: AFP) Ron Artest, Lamar Odom i Kobe Bryant (Foto: AFP)

Kobe Bryant poginuo je u padu helikoptera u kalifornijskom Calabasasu. Ta tragična vijest potresla je cijelu zemlju, ali i svijet, koji se oprašta od 41-godišnje legende.

U padu helikoptera poginulo je čak devetero ljudi, a među njima je bila i Bryantova 13-godišnja kćer Gianna. Bryant je ukupno imao četiri kćeri sa suprugom Vanessom.

Američki mediji prvo su pisali o petero poginulih, ali je policija na press-konferenciji objavila kako je u letjelici bilo čak devet osoba. Mediji špekuliraju da su osim Bryanta i kćeri poginuli pilot, još jedna mlada košarkašica i njezin otac, a za ostale poginule saznali smo tijekom obraćanja šerifa okruga Los Angeles.

gol expired Bivša NBA zvijezda slomila se prije utakmice: ''Šokiran sam, ne želim u to vjerovati'' divider

Tijek događaja:

Policija vjeruje da je bilo čak devetoro poginulih

23:35 Na press-konferenciji policije okruga Los Angeles upravo su otkrili da je u helikopteru bilo čak devetero ljudi. Osam putnika i pilot!

23:00 Kobe Bryant dobio je čudno ime za koje je zaslužan njegov otac. On je, naime, obožavao govedinu Kobe iz istoimenog japanskog grada. Radi se o jednoj od najboljih govedina na svijetu, a poznata je po odrescima kojima je bio opsjednut Bryant stariji. 

22:40 Kobe se od košarke oprostio prije tri godine. Podsjećamo na tekst našeg Vida Horvata kojim se oprostio od jednog od najvećih.

gol expired Njegov posljednji tvit: Bryant prije tragedije od srca čestitao LeBronu divider

22:35 Prije nešto manje od 20 sati Kobe je objavio posljednji tvit u životu, posvećen LeBronu Jamesu.

22:25 Sve više američkih novinara javlja kako je u helikopteru poginula i Kobeova kćer Gianna, koja se također bavila košarkom. Putovali su na košarkaški turnir na kojem je on trebao biti počasni gost. U helikopteru su bili još jedna mlada košarkašica i njezin roditelj.

Snimka mjesta pada helikoptera

22:20 Kobe Bryant jedna je od ikona američke popularne kulture 21. stoljeća.

22:10 Malo je reći da je svijet sporta u šoku. Od Bryanta se opraštaju bivši suigrači, protivnici, navijači... 

gol expired Svijet sporta oprašta se od Kobea Bryanta: Tužni izrazi sućuti i nevjerice stižu sa svih strana divider

22:00 Medijima kolaju još zasad nepotvrđene informacije o Bryantovim suputnicima u helikopteru. Navodno je s njim bila i jedna od kćeri, Gianna. Putovali su na njezinu utakmicu s još jednom igračicom i njezinim roditeljem..

21:45 Tko je ustvari bio Kobe Bryant? Jedan od najvećih u povijesti

21:35 Bryant je prije dvije godine dobio i Oscara za najbolji animirani kratki film. ''Dear basketball'' bio je petominutni film koji se temeljio na njegovu ljubavnom pismu košarci koje je napisao 2015. godine.

gol expired Kobe Bryant bio je više od košarkaša – primjer koji nadahnuo mnoge i ostavio neizbrisiv trag divider

21:20 Bryantu je bila 41 godina. Cijelu NBA karijeru proveo je u Los Angeles Lakersima te s njima osvojio pet naslova NBA prvaka. Oprostio se 2016. godine.

21:00 Svjedoci koji su bili u vožnji biciklima tvrde da su čuli kako se motor helikoptera mučio netom prije nego što se srušio u brda. Još uvijek nije poznat uzrok nesreće.

20:45 Lokalni šerifov ured potvrdio je da se na području Calabasasa, sjeverno od Los Angelesa, dogodila nesreća s petoricom poginulih u padu helikoptera marke Sikorsky S-76. Nitko nije preživio, a letjelicu je zahvatila vatra. Nesreća se dogodila oko 10 ujutro po lokalnom vremenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider