Košarka
SPORTOVI
Košarka
bilo je problema

Mršić objavio popis putnika u Istanbul: "Cilj je izboriti Eurobasket već sada"

Veljko Mršić objavio je popis igrača na koje računa da će već u Istanbulu izboriti nastup na Eurobasketu 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić u četvrtak je objavio popis kandidata za sljedeće dvije utakmice kvalifikacija za EuroBasket 2022. protiv Turske i Švedske koje će biti odigrane na turniru u Istanbulu (27. i 29.11.), a u kojima očekuje potvrdu plasmana na završno natjecanje koje će biti održano 2022.

U prva dva kola Mršićevi izabranici su ostvarili domaći trijumf protiv Švedske (72-56) i pobjedu u Nizozemskoj (69-59) te se s maksimalnim učinkom Hrvatska nalazi na vrhu skupine D iz koje će tri od četiri reprezentacije izboriti mjesto na EuroBasketu koji će biti održan 2022. (1. - 18. rujna), a domaćini su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Već tri pobjede bi trebale biti dovoljne za osiguravanje plasmana, a trijumf u oba istanbulska nastupa zacementirao bi poziciju hrvatskih košarkaša dva kola prije kraja kvalifikacija.

gol expired Jon Jones zaprepastio fanove transformacijom, već je sada teži od Miočića: "Uskoro sam spreman. Novi prvak" divider

Mršić je u četvrtak objavio popis od 17 kandidata od kojih će njih 14 otputovati u Istanbul u ponedjeljak, 23. studenoga. Na popisu nema nekih posebnih iznenađenja, a Mršić je s obznanjivanjem čekao sve dok nije dobio rezultate prvog obveznog testiranja na novi koronavirus.

"Srećom, tek je mali broj igrača bio pozitivan, tako da su manje-više svi koje smo željeli na listi. No, teško je planirati. Ima dosta nepoznanica, čeka nas još jedan krug testiranja prije polaska, vrlo je mali broj dana priprema i tek ćemo se na licu mjesta uvjeriti u snagu suparničkih ekipa", rekao je Mršić.

Igranje utakmica u doba pandemije donosi drugačije izazove i pravila ponašanja pa će hrvatski reprezentativci biti osuđeni na boravak u hotelu i dvorani, bez mogućnosti interakcije s bilo kim tko nije član hrvatske delegacije, osim u vrijeme odigravanja utakmica. U normalnim okolnostima Hrvatska bi bila domaćin Turskoj i gostovala u Švedskoj, što je svojevrsni hendikep. No, bez obzira na to izbornik je rezolutan.

"Očekujem da pružimo dobre utakmice i, s obzirom na dobar ishod prošlih 'prozora', cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo."

gol expired UFC 255: Figueiredo i Ševčenko obranili naslove prvaka, UFC-ova legenda doživjela poraz divider

Hrvatska je na vrhu skupine D s učinkom 2-0, Nizozemska i Švedska imaju 1-1, a Turska je iznenađujuće na dnu s 0-2.

Sve utakmice će biti igrane u dvorani Sinan Erdem. U petak, 27. studenoga Hrvatska će protiv Turske igrati od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, a prethodno će se sastati Nizozemska i Švedska (14 sati). U nedjelju, 29. studenoga, dvoboj Hrvatske i Švedske na rasporedu je od 18 sati, a tri sata prije započet će dvoboj Turske i Nizozemske.

Posljednji kvalifikacijski krug je na rasporedu od 19. do 22. veljače 2021.

Popis kandidata za nastup na kvalifikacijskom turniru u Istanbulu (27. - 29. studenoga)

Miro Bilan (Dinamo Sassari), Mateo Drežnjak (Cibona), Tomislav Gabrić (Enea Astoria), Antonio Jordano (Vrijednosnice Osijek), Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Pavle Marčinković (Split), Marin Marić (Lietkabelis), Dominik Mavra (Zadar), Toni Perković (Split), Roko Prkačin (Cibona), Ivica Radić (Anwil Wloclawek), Ivan Ramljak (Slask), Roko Rogić (Mitteldeutscher), Rok Stipčević (Krka), Željko Šakić (Avtodor), Roko Leni Ukić (Cedevita Olimpija), Antonio Vranković (Split).

gol expired Ikona HNL-a: "Jadnici i sitne duše, Hrvatsku nitko nije htio, dođe Dalić i narugamo se sa svima" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider