FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
giljotinjom do obrane

UFC 255: Figueiredo i Ševčenko obranili naslove prvaka, UFC-ova legenda doživjela poraz

Deiveson Figueiredo i Valentina Ševčenko obranili su naslova UFC prvaka u muha kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Snimku UFC-a 255 možete pogledati na programu Nove TV od 23:15.

Brazilac Deiveson Figueiredo obranio je naslov UFC prvaka u muha kategoriji nakon što je giljotinjom ugušio Alexa Pereza nakon manje od dvije minute borbe. 

Perez je ušao u klopku i krenuo rušiti Figuereida koji je to iskoristio, uhvatio mu glavu u giljotinju i krenuo stiskati. Nakon kratkog odupiranja Perez je shvatio da je to otišlo preduboko i počeo je tapkati. 

Bila je to 20. pobjeda u karijeri za Fieguereida, te prva obrana naslova. Do sada je upisao samo jedan poraz, a kako trenutno izgleda teško da će ga bilo tko jedno dulje vrijeme ukloniti s trona muha kategorije. 

Valentina Ševčenko obranila je pojas UFC-ove prvakinje u muha kategoriji nakon što je jednoglasnom sudačkom odlukom slavila protiv Jennifer Maije. Bila je to treća obrana naslova prvakinje za Ševčenko, najteža do sada. 

Maia, koja je bila totalni autsajder uoči dvoboja, je izgubila prvu rundu, no nakon toga je dobila drugu i sjajno otvorila treću. Ševčenko je otprilike u tom trenutku shvatila da je vrag odnio šalu, te je munjevito odradila iduće dvije i pol runde. 

Izdominirala je svoju suparnicu u idućih 12 minuta i obranila naslov prvakinje. Bila je to 20. pobjeda Ševčenko u karijeri, te deveta u UFC-u u kojem ima svega dva poraza, oba od Amande Nunes. 

gol expired Alen Babić nakon nove pobjede nokautom: "Slomio sam dva prsta na njegovoj glavi" divider

Veteran UFC-a Tim Means upisao je pobjedu protiv "zločestog dečka" organizacije Mikea Perryja u okršaju velter kategorije. W je stigao nakon jednoglasne sudačke odluke koja nije iznenadila apsolutno nikoga. 

Perry, divljak kakav jest, se pojavio tek u prvoj rundi meča, a preostale dvije je bio vreća za udaranje s tu i tamo ponekim napadom iz očaja i nemoći. 

Means je to znao iskoristiti te je 31. pobjedom u karijeri zaključio 2020. godinu u kojoj je upisao dvije pobjede i poraz. Osim pobjede uzeo je i 30 posto budžeta namijenjenog Perryju, nakon što je ovaj promašio vagu za čak dva i pol kilograma. 

U prvoj od dvije ženske borbe večeri Katlyn Chookagian pobjedila je Cynthiju Calvillo, favoritkinju uoči dvoboja. Meč je otišao do samog kraja, odnosno do sudačke odluke, koja je bila jednoglasna. 

Chookagian je osjetno veća i duža od Calvillo, što je bilo itekako vidljivo i to je bio jedan od ključnih faktora u večerašnjem okršaju. Calvillo nije uspjevala zatvoriti distancu, naletavala je na konstantne udarce svoje suparnice i pritom nije upsjela zadati ništa konkretno. 

Chookagian se ovom pobjedom vratila u krug uskih favoritkinja za napad na titulu prvakinje koju drži i brani Valentina Ševčenko. 

Glavni program otvoren je pobjedom Škota Paula Craiga, koji je tehničkim nokautom slavio protiv UFC-ove legende Mauricia Rue. Bio je to njihov revanš nakon što je okršaj 2019. godine završio neriješeno. 

Nakon izjednačene prve runde, koja je možda čak otišla na stranu Rue, snaga je bila ključni faktor u završnici druge dionice. Brazilac je osjetno pao u snazi, što je Craig iskoristio i u parteru dokrajčio stanovnika Kuće slavnih.

Škot se našao u "full mountu" nad Ruom, koji je bio okrenut licem prema podu. Kukovima ga je stisnuo uz pod da se Brazilac nije mogao izvući, te ga je udarcima odozgo natjerao na tapkanje, što je sudac vidio i prekinuo dvoboj. 

gol expired Alen Babić premlatio i nokautirao Toma Littlea za šestu pobjedu u karijeri! divider

UFC 255, glavni program:

Deiveson Figueiredo pobijedio Alexa Pereza (giljotinja, 1. runda, obranio naslov UFC prvaka muha kategorije)

Valentina Ševčenko pobjedila Jennifer Maiju (jednoglasna sudačka odluka, obranila naslov prvakinje u muha kategoriji)

Tim Means pobijedio Mikea Perryja (jednoglasna sudačka odluka)

Katlyn Chookagian pobjedila Cynthia Calvillo (jednoglasna sudačka odluka)

Paul Craig pobijedio Mauricia Ruu (tehnički nokaut, 2. runda)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider