Košarka
SPORTOVI
Košarka
Senzacija na višnjiku

Cibona iznenadila Zadar: Sa samo pet seniora nanijeli im prvi poraz u prvenstvu

Košarkaši Cibone svladali su Zadar 79:83

Zadar - Cibona (Foto: Luka Garlanc/Cropix)

Iako su opet na raspolaganju imali samo petoricu igrača iz seniorskog pogona, košarkaši Cibone nanijeli su prvi poraz Zadru u domaćem prvenstvu, svladavši vodeću momčad Premijer lige pred njenim navijačima s 79:83 (18:22, 18:21, 17:25, 26:15).

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić bio je prvi strijelac Vukova s 21 košem i šest asistencija. Ivan Perasović je ubacio 19 poena, Ivan Majcunić 16, a Aleksandar Aranitović 13, čemu je dodao i osam skokova. Svoju ulogu su odigrali i juniori, 18-godišnji Zvonimir Kujundžić koji je postigao pet koševa te Filip Ferderber koji je iz svog jedinog šuta iz igre pogodio tricu. Cibona ih je ubacila 12 iz samo 22 pokušaja.

Zoran Zekić Zekić brutalno iskren: ''Ni ovaj bod nismo zaslužili, Pilj i Postonjski su nam održali lekciju nogometa!'' divider

Kod Zadra je najbolji strijelac bio Dario Drežnjak s 25 koševa, a imao je i devet skokova. Krševan Klarica je ubacio 21 poen.

Cibona je s ograničenim brojem igrača iskoristila neefikasnost domaće momčadi, koja se nije uspjela dovoljno dobro adaptirati na gostujuću zonu, koju je zagrebačka momčad bila prisiljena igrati kako bi svoje igrače sačuvala od većeg broja osobnih pogrešaka i prevelike potrošnje energije.

Iz minute u minutu Cibona je polako gradila prednost da bi kraj treće četvrtine dočekala s velikih +15 (68:53). Zadar je presingom na početku posljednje četvrtine uspio ishoditi nekoliko pogrešaka gostiju i vrlo brzo prepolovio zaostatak te na kraju uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Božić zamalo zakomplicirao utakmicu

Kad je Aleksandar Aranitović pogodio tricu za vodstvo Cibone 79:71 na minutu i 10 sekundi prije kraja, činilo se da Zadar više ne može izbjeći poraz. No, Luka Božić je pogodio dvije trice, a gosti su od četiri slobodna bacanja pogodili samo jedno, pa je 23 sekunde prije kraja domaća momčad došla na samo tri koša zaostatka (80:77).

Tada je Krešimir Radovčić pogodio oba slobodna bacanja, Zadrani nisu iskoristili sljedeći napad, a Ivan Perasović je jednim pogođenim slobodnim bacanjem zapečatio pobjedu gostiju, koje je u ovoj utakmici još uvijek "na papiru" vodio Bariša Krasić, iako je novi trener Dino Repeša bio cijelo vrijeme uz momčad i davao upute igračima.

Ivan Sušak, vratar Slaven Belupa, slavi pogodak na Rujevici Brodolom Rijeke na Rujevici: Slaven Belupo ih potpuno razmontirao! divider

Cibona je došla do učinka 10-2 i probila se na drugo mjesto, dok je Zadar s 11-1 ostao na vrhu. Dinamo Zagreb ima 9-3, a Split je četvrti s 9-2 i utakmicom manje koju će odigrati od 20 sati protiv Šibenke na Baldekinu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider