Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zubac i Žižić nadmašili Babu

Ovo se ne viđa često: Antetokounmpo brutalno posložio Hardena pa još uspio spasiti akciju

U noćašnjim susretima do izražaja su došla dva hrvatska centra, Ante Žižić i Ivica Zubac, dok je najbolji hrvatski košarkaš u NBA ligi Bojan Bogdanović imao skromniji učinak od uobičajenog.

Giannis Antetokounmpo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bogdanović, koji je na posljednje dvije utakmice upisao ukupno 44 koša, protiv Bostona je bio manje raspoložen, u 24 minute ubilježio je 7 koševa (šut 3-9), 3 skoka i 3 asistencije, a njegova Indiana je poražena 108-135. Celticse su predvodili Marcus Morris i Jaylen Brown sa po 22 poena.

LA Lakersi su bez ozlijeđnog LeBrona Jamesa dobili Detroit sa 113-100, a Ivica Zubac je peti puta u posljednjih deset utakmica imao dvoznamenkasti učinak u koševima. Zubac je u 23 i pol minute upisao 11 poena (šut 4-8), 9 skokova i 1 asistenciju za Lakerse, koje predvodio krilni igrač Kyle Kuzma s 41 košem, što mu je rekord karijere.

Ante Žižić je odigrao drugu najbolju utakmicu u posljednjih 40 dana, ali njegov Cleveland je upisao 11. uzastopni poraz. Cavaliersi su u gostima kod New Orleansa izgubili sa 124-140, a Žižić je za 20 minuta ostvario 10 koševa (šut 5-9), 4 skoka, 2 asistencije i 1 blokadu. U redovima New Orleansa istaknuo se centar Anthony Davis s 38 poena i 13 skokova.

Dallas Mavericksi su prekinuli niz od tri poraza, kod kuće su dobili Phoenix sa 104-94, a briljirao je slovenski košarkaš Luka Dončić s 30 koševa, 6 skokova i 5 asistencija. Dragan Bender nije igrao za Phoenix.

James Harden je ponovno bio odličan, upisao je 42 koša, 11 skokova i 6 dodavanja, ali njegovi Rocketsi su izgubili u Houstonu od Milwaukee Bucksa sa 109-116, i time je nakon deset trijumfa prekinut niz domaćih pobjeda. Kod Milwaukeeja odličan je bio grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo s 27 poena i 21 skokom.

Iz te utakmice izdvojili bi i nesvakidašnji moment iz jednog napada Bucksa u kojem je Antetokounmpo leđima okrenut prema košu htio dodati loptu do Malcolma Brogdona u kutu, a umjesto toga snažnim dodavanjem pogodio Hardena u glavu te ga posložio na pod. Cijela situacija ne bi bila toliko komična da se lopta nije odbila natrag u ruke Giannisa, koji je nakon toga asistirao Ilyasovi za tricu.

Giannisov brutalan pogodak u Hardenovu glavu pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider