Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Turci igraju uličnu košarku"

Petrović zadovoljan odlazi u Istanbul gdje priželjkuje okršaj s Turskom?

Hrvatska je završila grupnu fazu natjecanja na Eurobasketu osvojenim drugim mjesto u skupini, odmah iza moćne Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović bio je vrlo zadovoljan završetkom prve faze natjecanja Eurobasketa i uvjerljivom pobjedom nad Češkom. Hrvatska je skupinu C završila na drugom mjestu s četiri pobjede i jednim porazom protiv jednog od favorita - Španjolske.

"Generalna ocjena je +4. Iz razloga što u najvišoj mogućoj točci završavamo utakmice u Cluju. Mislim da smo napravili sve, podignuli smo nivo igre od prvog dana. Mađarska prvi dan nije bila za podcjenjivanje, drugi dan onaj skor 28:2, treći dan ekstremno kvalitetnih 20 minuta protiv Crne Gore, četvrti dan dobrih 35 minuta protiv Španjolaca, a danas smo odradili na jednom ekstremno profesionalnom nivou", smatra izbornik te nastavlja.

"Svih deset igrača, jer Tomas i Žorić skupljaju energiju za nedjelju, na pravi način je odradio Češku. Mogu reći da sam zadovoljan kako su to odradili i što nije bilo nikakvih ozljeda. Dolazimo kako smo htjeli u Istanbul. Mislim da je skauting puno bitniji za Rusiju, Turska ipak igra streetball s četiri mala i tu su više bitne one individualne stvari. Prema tome, radi se o dijametralno dvije suprotne stvari", zaključio je Aco.

Znači li to da bi izbornik radije vidio okršaj Hrvatske i Turske u osmini finala pred ispunjenom dvoranom u Istanbulu?

S obzirom da utakmica protiv Češke nije odlučivala o ničemu, više minuta na parketu dobili su Ramljak, Buva i Krušlin. Sva su trojica odradili dobre role, te su bili zadovoljni svojim, nastupom reprezentacije i s puno optimizma čekaju susret osmine finala. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider