Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki optimizam

Iskočili igrači iz drugog plana: "Maksimalno spremni idemo u osminu finala"

Hrvatski košarkaški reprezentativci odlično su odradili peti ispit na EuroBasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cluj-Napoca je odrađen s učinkom od 80 posto, četiri pobjede u pet utakmica skupine C EuroBasketa. Hrvatska košarkaška reprezentacija grupnu fazu zaključila je trijumfom nad Češkom, a sad slijedi odlazak u Istanbul gdje će se igrati nokaut faza.

Izbornik Aleksandar Petrović dao je više minutaže igračima iz drugog plana što su oni vrlo dobro iskoristili.

Ivan Buva je za 17 i pol minuta provedenih na parketu postigao 13 koševa i imao šest skokova.

"Prvo veliko natjecanje i prvo iskustvo u mojoj karijeri dosad. To je jedno dobro iskustvo za budućnost. Lijepo je zabiti prve poeni za reprezentaciju u službenoj utakmici. Također je dobro vidjeti gdje si ti u odnosu na neke igrače koji dođu iz NBA-a na ovakvo natjecanje", kazao je Buva.

Ramljak: Dobar trening za osminu finala

Nešto više, 23 minute, igrao je Ivan Ramljak i ubacio sedam poena, uz sedam skokova, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

"Ovo je bila jedna opuštena utakmica prije koje se sve znalo, s koje pozicije odlazimo dalje. Sad samo čekamo ostale rezultate da vidimo na koga ćemo ići u osmini finala. Prije utakmice je bio dogovor da ćemo raspodijeliti minutažu i tako je i bilo. Na kraju smo imali dobar trening za osminu finala", rekao je Ramljak.

U početnoj petorci na mjestu organizatora igre krenuo je Filip Krušlin.

Krušlin: Češka nije mjerilo, ali...

"Pripremio sam se za utakmicu znajući da ću participirati u velikoj minutaži. I mislim da smo svi maksimalno ozbiljno shvatili ovu utakmicu te pokazali jednu dozu profesionalizma što je isto tako jedna bitna karakterna crta", kazao je Krušlin koji je postigao 11 koševa, imao pet asistencija, te po jedan skok i osvojenu loptu.

"Mislim da se upravo dešava ona situacija koju je izbornik i najavljivao, taj 10. rujna. Mislim da smo se iz utakmice u utakmicu dizali. Možda današnja Češka nije mjerilo, međutim, to je jednaki rang ekipe kao Rumunjska i Mađarska, a znamo kako smo izgledali u tim utakmicama. Mislim da maksimalno spremno dočekujemo osminu finala."

"Turska ili Rusija, u principu je sve isto. Cilj je i dalje isti, mi tu utakmicu moramo dobiti ako mislimo nastaviti borbu za ući u zonu za borbu za medalju. Mislim da je ekipa spremna za to i jedan dobar rezultat. Prednost Turske je možda puna dvorana, ali meni osobno je svejedno", zaključio je Krušlin.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider