Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hrabro, uz malo sreće

VIDEO Vatreni u dobrom raspoloženju dočekuju ključne utakmice s nadom da će se Wales negdje poskliznuti

Hrvatska reprezentacija sprema se za ključne utakmice kvalifikacija za EURO.

Marcelo Brozović u stožeru reprezentacije proslavio je svoj 31. rođendan. No, slavlje reprezentacije nije dugo trajalo jer već večeras ponovno se treniralo na Maksimiru. Posljednji je to trening Vatrenih u Zagrebu uoči puta u Latviju gdje reprezentaciju u subotu očekuje utakmica protiv domaćina.

Pašalić po prvi puta među Vatrenima

Među Vatrenima od utorka se nalazi i ofenzivac Rijeke Marco Pašalić, koji nije bio ni na pred pozivu pa ga je dolazak među Vatrene itekako iznenadio.

“Presretan sam i u šoku bio što je sve tako brzo išlo, ali tako je to u životu. Sve se može u sekundi promijeniti i san se ostvariti, kako sam izjavio u Rijeci. Presretan, prezahvalan i do mene je da šutim i da radim“, nije svoje oduševljenje mogao sakriti novopečeni reprezentativac iz redova Rijeke.

Franjo Ivanović Mlada reprezentacija Hrvatske dva puta se vraćala iz zaostatka: Zabio bivši hajdukovac i igrač s pretpoziva divider

Više od njega, poziv među Vatrene, iznenadio je njegovu obitelj.

“Obitelj je bila više u šoku nego ja, ali presretni su. Ostvario nam se svima san i najbitnije je sada da pokažem zašto sam ovdje“, rekao je Pašalić

Pašalić se reprezentaciji priključio nakon niza ozljeda standardnih igrača, i ne baš u laganom trenutku, jer pred Vatrenima su dvije ključne utakmice koje odlučuju o plasmanu na EURO.

“Sve utakmice su težke. Nikoga ne smiješ podcijeniti i moraš dati maksimum“, izjavio je Marco Pašalić.

"Imamo pritisak, ali..."

Oporavljen od ozljede u reprezentaciji je ponovno igrač Feyenoorda Luka Ivanušec koji zna kako treba igrati protiv Latvije.

"Moramo igrati brzo, lopta mora ići kako ne bi imali vremena postaviti se na vrijeme. Moramo ubrzati igru i sigurno ćemo doći situacije. Znamo da imaju sličnog napadača kao i Wales koji je jako moćan u skoku, mogu zaprijetiti na neke kontre, ali mislim da smo jako dobro spremni i da se nećemo dati iznenaditi", izjavio je Ivanušec.

Svjestan je kako su pred Vatrenima odlučujuće utakmice u samo četiri dana, ali i da mjestu nema umora.

Luka Ivanušec Ivanušec otkrio u kakvoj je formi pa naglasio: “Imamo pritisak, o ovome nam ovisi EURO“ divider

“Moramo to odraditi i siguran sam kako nitko neće osjećati umor. Imamo pritisak, ali znamo se s tim nositi. Bez obzira što su dvije utakmice u kratkom roku svi će biti spremni, znamo da nam o ovome ovisi EURO.“, rekao je Ivanušec.

Reprezentacija sutra ujutro putuje u Rigu gdje će navečer odraditi posljednji trening. Utakmica protiv Latvije na rasporedu je u subotu od 18 sati uz izravan prijenos na NovojTV.

Poharani ozljedama

Večeras, također, Zlatko Dalić nije imao sve reprezentativce na okupu pa je situacija doslovno identična kao i jučer. Dok su izostanci Vlašića koji je vraćen natrag u Torino i Juranovića koji preskače, zbog ozljede mišića, Latviju potpuno očekivani i već jučer najavljeni, bilo je najavljivano da će Luka Sučić, koji je jučer preskočio trening zbog viroze, danas biti tu.

No, to se ipak nije dogodilo, ali iz stožera su nam potvrdili da nema nikakvog razloga za brigu i da će Sučić sutra ujutro sigurno biti u avionu za Rigu.

Delegacija HNS-a u Vukovaru Delegacija HNS-a odala počast žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru divider

Što se samog treninga tiče, on je trajao punih sat i pol te je prošao bez ikakvih novih problema. Dapače, ni kiša, ni hladnoća, nisu kvarili dobro raspoloženje među Vatrenima koje vlada, ne samo danas, nego i posljednja dva, tri dana.

Kada ih vidimo toliko optimistične možemo i mi biti takvi i nadati se da ćemo vidjeti pravo izdanje Vatrenih u ovom zadnjem reprezentativnom prozoru, a onda se nadati da će i Wales negdje može prosuti koji bod. Vatreni za Rigu polijeću sutra ujutro u 10 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider