Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ususret Danu sjećanja

Delegacija HNS-a odala počast žrtvama Domovinskog rata u Vukovaru

Delegacija HNS-a posjetila je Vukovar te ondje položila vijenac za sve žrtve Grada heroja.

Delegacija HNS-a u Vukovaru (Foto: HNS/Screenshot)

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i hrvatske nogometne reprezentacije u četvrtak je u Vukovaru odala počast žrtvama iz Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga.

Hrvatska za dva dana obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a tim povodom danas je u Vukovaru boravila delegacija HNS-a i hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je HNS.

Ilustracija Vlada dala zeleno svjetlo, ali i dva milijuna eura: Hrvatska ulazi u povijest divider

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor Stipe Pletikosa, trener reprezentacije Ivica Olić, dokapetan Domagoj Vida i predsjednik ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije Josip Kuterovac položili su vijenac i zapalili svijeće prvo kod središnjeg spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a potom i na masovnoj grobnici na Ovčari.

"Tuga i bol, ponos i zahvalnost, to su emocije koje čovjeka obuzmu kada dođe u Vukovar i prisjeti se žrtve koju su ovaj grad, kao i mnoga druga mjesta u Hrvatskoj, podnijeli u stvaranju naše domovine. Ponosni smo što je nogometna reprezentacija kroz svoje uspjehe predstavila cijelom svijetu jednu mladu, hrabru i talentiranu državu, no svjesni smo da nje ne bi bilo bez ljudi kojima ovih dana odajemo počast.

Luka Modrić i Marcelo Brozović VIDEO Brozović u kampu uz tortu proslavio rođendan, a želju je imao samo jednu divider

Oni su, sa svim braniteljima, temelj naše države i svakog našeg uspjeha, te im na tome vječna hvala. Duboko se nadam i vjerujem da će naša reprezentacija u subotu, kada obilježavamo svoj najemotivniji državni praznik, dati cijelom narodu jedan dodatan razlog za ponos," kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider