Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pohvalio ga

VIDEO Van Dijk ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o Gvardiolu: "Nije on novi ja, mora ostati svoj"

Van Dijk će uz Luku Modrića biti najveće ima na terenu, a iznimno poštuje Hrvatsku i naše igrače, biranim riječima je govorio o Luki Modriću i Jošku Gvardiolu.

Malo je ostalo do utakmice Hrvatske i Nizozemske u polufinalu Lige nacija.

Reporter Dnevnika Nove TV, Stipe Antonijević, odradio je ekskluzivan intervju s Virgilom Van Dijkom, najvećom nizozemskom zvijezdom, dan prije velike utakmice.

Van Dijk će uz Luku Modrića biti najveće ima na terenu, a iznimno poštuje Hrvatsku i naše igrače, biranim riječima je govorio o Luki Modriću i Jošku Gvardiolu.

Virgile, teška utakmica je sutra pred vama, Hrvatska – dvostruki osvajač medalje s dva posljednje Svjetska prvenstva stoji vam na putu. Pa koliko visoko mišljenje imate o njima?

''Veoma visoko! To je ekipa koju je teško pobijediti i bit će iznimno teško sutra. Ali mi smo dobra momčad s dobrim igračima, imamo dobar plan i moramo biti spremni za borbu. Ovo je polufinale pa tako da shvaćamo da moramo dati sve od sebe.''

Uskoro će napuniti 38 godina, ali Luka Modrić i dalje dominira, ne samo u veznom redu Hrvatske, već i u vezi madridskog Reala. Kakav je plan za zaustaviti ga, postoji li uopće način da ga se barem uspori?

''Nije ovdje samo riječ o njemu. Ali ako ćemo pričati o njemu, on je sigurno jedan od najboljih veznjaka svijeta u posljednjih nekoliko godina. Imamo ogromno, ogromno poštovanje prema njemu i onome što je postigao, ali sutra se igra utakmica 11 na 11 i svatko od nas mora napraviti svoj dio da ih spriječimo da zabiju, spriječimo u onome u čemu su dobri i pokušamo pobijediti. Očigledno da igrači poput Modrića mogu napraviti razliku i toga smo svjesni.''

Vas se, zasluženo, smatra najboljim stoperom na svijetu posljednjim godinama pa je prikladno da vas pitam o igraču kojeg je Hrvatska izgubila zbog ozljede, a riječ je o Jošku Gvardiolu. On ima samo 21 godinu i uskoro bi mogao postati najskuplji stoper u povijesti nogometa. Koliko ste impresionirani njegovim sposobnostima i je li on 'novi Van Dijk', kako mu neki vole tepati?

''Ma ne, on je svoj. Napreduje dobro i pred njim je svijetla budućnost. Očigledno je da će njegov izostanak biti udarac za Hrvatsku sutra. On mora samo ostati ponizan, nastaviti raditi, nastaviti napredovati i biti svoj. Svatko je unikatan, on mora ostati svoj i on to zna. Nitko ne može predvidjeti budućnost, svašta se može dogoditi, ali on ima puno kvalitete da napravi korak dalje. Tako da mu želim sve najbolje pa ćemo vidjeti što će biti.''

Što je još Van Dijk rekao, pogledajte u priloženom videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider