Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sastanak u Vodicama

VIDEO Izbornik Dalić podnosi izvještaj HNS-u ranije nego inače: Evo o čemu će razgovarati

Izbornik Dalić sutra podnosi izvještaj izvršnom odboru HNS-a.

''Jednostavno nisam osjetio ovu situaciju i to je moja greška, moja odgovornost, i tu sam pogriješio i nisam bio dobar'', posuo se pepelom izbornik Dalić u razgovoru za Novu TV prošli tjedan.

Vrlo otvoreno i bez zadrške progovorio je za naš Dnevnik Zlatko Dalić nakon lošeg izdanja Vatrenih protiv Turske i Walesa. Put prema Euru zakomplicirao se, pa će izbornik, ranije nego inače, morati podnijeti svoj izvještaj HNS-ovoj nogometnoj vladi.

Bad Blue Boysi VIDEO Rastući problem hrvatskog nogometa: Četiri kluba platila 180 tisuća eura kazne divider

Izvršni odbor, pod predsjedanjem Marijana Kustića, sastaje se sutra u Vodicama, a kako nam je potvrđeno, Dalić će prezentirati svoj izvještaj, koji inače podnosi na kraju kvalifikacija. Njegova pozicija nije upitna, ugovor ima do 2026., ali, razgovarat će se i o njegovom dosadašnjem radu.

''Ovo mi je dobro došlo da ja donesem odluke o kojima nisam prije razmišljao i da idemo sa svježom energijom i da damo šansu nekim drugim igračima."

Dalić u Rijeci pratio potencijalne nove Vatrene

Izbornik je najavio i promjene u kadru, a danas je, na Aldo Drosini, uživo pratio i dvoboj Istre i Rijeke.  Daliću je zanimljiv riječki trojac, Ivanović, Pašalić, Goda, a u razmišljanjima je, pogotovo nakon jučerašnje ozljede Borne Barišića, još jedan lijevi bek, bivši Vatreni, Dario Melnjak.

Pod povećalom je i Dinamov Martin Baturina, kojeg je jučer u Velikoj Gorici uživo gledao Mario Mandžukić. O interesu Dalića za riječki trojac, ali i što generalno misli o njegovoj izborničkoj poziciji, na svoj način prokomentirao je Željko Sopić.

Ivan Leko VIDEO Navijači Hajduka nakon utakmice skandirali "Leko, odlazi": Evo kako je to komentirao divider

"Mislim da izbornik gleda i naše igrače i sve igrače HNL-a bio na stadionu ili ispred malog ekrana na televiziji, to je njegov i posao. Što mi znači? - pa to je lijepo čuti, ali to je to, ništa više. mislim da izbornik je potpuno siguran u svom sedlu, i mi smo takva država da kad bi Jordan igro i zabio 35, mi bi rekli, eh, samo 35, eto'', rekao je trener Željko Sopić u svom stilu.

Pitanje Dalićeve smjene u Vodicama se vjerojatno neće potezati, ali jedna od tema na Izvršnom odboru nesumnjivo će biti i ona o oproštaju Marka Livaje od reprezentacije.

"Žao mi je da je marko tu odluku donio i mislim da bi mi s njim bili bolji ili na primjer da je bio s nama u Ligi nacija možda bi mi to osvojili, i kažem, ja sam ga zvao, slao poruke, žao mi je'', rekao je tada izbornik Dalić.

Torcida VIDEO Pogledajte kako je cijeli Poljud ispratio igrače Hajduka nakon poraza od Osijeka divider

Slučaj Livaja sad je završena priča, a reprezentaciju čeka itekako zahtjevan i neizvjestan studeni. Popis za dvoboje s Latvijom i Armenijom izbornik Dalić objavljuje za osam dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider