Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Frustriran sam"

VIDEO Rastući problem hrvatskog nogometa: Četiri kluba platila 180 tisuća eura kazne

Ne smiruju se reakcije nakon sramotnog skandiranja Bad Blue Boysa.

Na velikogoričkom stadionu, tijekom okršaja Gorice i Dinama, u režiji Bad Blue Boysa orila se ustaška budnica, ista ona zbog koje su kažnjeni vinkovački Ultrasi.

Iz policije poručuju da se provodi kriminalističko istraživanje, putem videosnimki i fotografija utvrdit će se identitet navijača, a onda ih i sankcionirati.

Dinamo sve oštro osuđuje, a sasvim je sigurno kako ih čeka kazna. Procedura je već poznata, objasnio je Jurica Jurjević, šef sigurnosti HNS-a za Dnevnik Nove TV:

Ivan Leko VIDEO Navijači Hajduka nakon utakmice skandirali "Leko, odlazi": Evo kako je to komentirao divider

"Na toj utakmici kao i na manje više svakoj utakmici bude delegat i časnik za sigurnost koji nakon sačine izvješće koje predaju disciplinskom sucu i onda on odlučuje o elementima prekršaja ili zabranjenog ponašanja kroz nekoliko dana".

Nenad Črnko, predsjednik Gorice tvrdi da ga frustrira takvo ponašanje navijača:

"To su situacije u kojima se osjećate neugodno jer društvo moramo graditi prema naprijed, a da radimo korake unazad. Definitivno to što se dogodilo u Velikoj Gori mene frustrira kao predsjednika", rekao je pa dodao:

Jurica Jurjević, HNS VIDEO Šef sigurnosti HNS-a o Boysima koji su pjevali ustašku koračnicu: Kazna je neizbježna divider

"To ne možemo iskorijeniti preko noći, a i kad se krene u iskorjenjavanje oni su toliko organizirani da to rade u još većem obimu".

Četiri najveća kluba, u 12 kola prvenstva kažnjena su sa gotovo 180 tisuća eura. Od toga 95 tisuća eura zbog pirotehnike, a 83 tisuće zbog rasizma i diskriminacije.

Nažalost, ove sezone HNL je pun navijačkih izgreda - prije reprezentativne stanke Armada je dijelila naljepnice s pozivom na smrt Marka Livaje, a sad se pojavila snimka gdje Torcida ima skandaloznu poruku za navijače Rijeke...

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider