Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Reakcije na težak ždrijeb

VIDEO Erlić za Dnevnik Nove TV otkrio kojeg se Talijana posebno moramo paziti

Ples kuglica u Hamburgu Hrvatsku je spojio sa Španjolskom, Albanijom i Italijom u izuzetno teškoj skupini na Euru.

Kuglice na ždrijebu za Euro 2024. nisu mazile Vatrene. Nakon što su je smjestile u skupinu u kojoj su već bile izvučene Španjolska i Albanija, iz četvrtog pota sletio je najteži mogući protivnik Italija i tako se kompletirala prava skupina smrti.

''Igramo protiv aktualnih europskih prvaka, aktualnih osvajača Lige Nacija, mi smo treći na svijetu – tako da je to grupa najteža po tom rejtingu. Albanija koja je igrala dobro u kvalifikacijama, tako da ni to nije protivnik lagani i zaista teška grupa – vjerojatno najteža šta je mogla biti'', rekao je izbornik Dalić.

S tim se slaže i Martin Erlić, hrvatski reprezentativac koji nam se javio par sati prije večerašnjeg ogleda njegovog Sassuola s Romom.

''Pa iskreno ja sam sretan radi toga što eto moći ću igrati protiv Italije jer imam stvarno dosta tu prijatelja koji igraju za Italiju i jako ih dobro poznajem, ali opet kažem neće bit lako jer stvarno znamo kakva je kvaliteta Španjolske, Italije i naravno Albanije.''

Ivica Olić VIDEO Ivica Olić otkrio novosti o kampu Vatrenih u Njemačkoj: "Zauvijek ću pamtiti scenu iz Berlina" divider

Euro ćemo otvoriti protiv Španjolaca u Berlinu. Ovo je nevjerojatno četvrto uzastopno Europsko prvenstvo na kojem se Vatreni susreću s Furijom, a svjež nam je još i poraz od njih iz finala Lige nacija. Potom nas u Hamburgu čeka Albanija, koja je ove godine upisala samo jedan poraz te završila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini ispred Poljaka i Čeha.

''Navikli ste igrati protiv teških protivnika, imate sjajne rezultate u prošlosti, tako da mislim ćete imati više šansi od nas, ali prije svega mi moramo uživati u turniru, uživati u utakmicama i onda je sve moguće'', tvrdi Sylvinho, izbornik Albanije.

Spalletti izuzetno cijeni Hrvate

Vjerojatno ključnu – posljednju utakmicu u skupini Vatreni će igrati u Leipzigu protiv Italije, koju od prvog rujna s klupe vodi Luciano Spalletti. Donedavni trener šampionskog Napolija o Hrvatskoj govori s velikim poštovanjem.

''Trenirao sam različite hrvatske igrače pa jako dobro poznajem njihove kvalitete. Bit će to skupina u kojoj će biti velik gušt igrati'', rekao je prekaljeni Spalletti.

Berrardi je poseban igrač, tvrdi Erlić

Upravo Spallettija kao vrhunskog stručnjaka i velikog motivatora ističe i Martin Erlić, koji dodaje da iako možda nemaju velika imena kao nekad, Talijani imaju izrazito talentiranu ekipu, u što se iz tjedna u tjedan uvjerava u Seriji A.

Igrači Manchester Cityja Spektakularna nedjelja u Premier ligi: Epski preokret Liverpoola, City ne pamti ovakav niz šest godina divider

''Berrardi – on igra tu sa mnom, gledam ga svaki dan na treningu i iz dana u dan se pitam kako taj igrač igra u Sassuolu i kako to da nije napravio neki iskorak u internacionalnom nogometu da je otišao u neku top ekipu'', nahvalio je momčadskog kolegu.

Prođe li Hrvatska u nokaut fazu, većina križanja na papiru ne izgleda loše, no hajmo ne skakati pred rudo i pustiti Vatrene da prvo apsolviraju prolazak skupine.

Što su sve izbornici skupine B na Euru 2024. rekli o ždrijebu možete vidjeti u videu iznad teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider