Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiša golova

Spektakularna nedjelja u Premier ligi: Epski preokret Liverpoola, City ne pamti ovakav niz šest godina

Nedjeljni program Premier lige zaključili su Tottenham i Manchester City remijem 3:3.

Igrači Manchester Cityja (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Tottenham Hotspur su igrali 3:3 (2:1).

U startu sjajne utakmice u prvom je planu bio kapetan gostiju Son koji je u 6. minuti iz protunapada doveo svoju momčad u vodstvo, a tri minute potom je poravnao autoglom kada je koljenom skrenuo loptu u vlastitu mrežu. City je poveo preko Fodena u 31. minuti nakon filigranske malonogometne akcije, no sredinom nastavka Lo Celso je preciznim udarcem sa 20-ak metara poravnao na 2:2 u 69. minuti.

Bayer - Borussia Dortmund Bayer još uvijek ne zna za poraz u Bundesligi: Osvojili bod protiv Borussije divider

Domaći su do nove prednosti stigli u 81. minuti kada je Grealish natrčao na prizemni ubačaj Haalanda i zabio za 3:2 da bi na konačnih 3:3 poravnao Kuluševski nadskočivši Akea u 90. minuti.

Joško Gvardiol igrao je za City do 87. minute kada je u igru za domaće ušao Mateo Kovačić.

City bez slavlja tri kola u nizu

City je ovim remijem ostao treći sa 30 bodova, tri manje od vodećeg Arsenala, a jednim manje od drugog Liverpoola. Posljednji put da su Građani povezali tri prvenstvene utakmice bez slavlja bilo je prije punih šest godina u prvoj Guardiolinoj sezoni u Manchesteru.

Ranije u nedjelju je Liverpoola stigao do dramatične 4:3 (2:2) domaće pobjede protiv Fulhama. Liverpool je da puta vodio u prvom poluvremenu, ali gosti su se dva puta vraćali. Prvo se sjajan slobodni udarac Alexander-Arnolda odbio od gostujućeg vratara Lena (20-ag) u mrežu, no Wilson (24) je vrlo brzo potom poravnao.

Croatia Zmijavci - Jarun FOTO Nemogući uvjeti u drugom rangu hrvatskog nogometa: Na terenu više blata nego trave divider

MacAllister (37) je fenomenalnim udarcem s distance pogodio za 2:1, samo da bi Tete (45+3) u sudačkoj nadoknadi iz gužve nakon kornera izjednačio na 2:2.

 
Kada je De Cordova-Reid (80) doveo Fulham u vodstvo činilo se kako će Liverpool kiksati, ali su Endo (87) i Alexander-Arnold (88) preciznim udarcima s ruba kaznenog prostora kreirali preokret.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider