Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kapetan uoči turske

VIDEO Luka Modrić komentirao Livajino napuštanje reprezentacije

Pratite prijenos konferencije za medije HNS-a, Luka Modrić i Zlatko Dalić govore uoči utakmice s Turskom.

Hrvatski kapetan Luka Modrić priprema se za važnu utakmicu Hrvatske i Turske u kvalifikacijama za Euro, koju možete pratiti izravno na gol.hr-u i Novoj TV u četvrtak uvečer.

Dočekali ste konačno ovakvu utakmicu na ovakvom stadionu u Hrvatskoj, je ste li sanjali o tome?

"Pa je, definitivno stadion izgleda impresivno, još nisam uspio vidjeti sve detalje, ali izvana izgleda impresivno. Nešto što stvarno nismo imali priliku doživjeti, ja koji sam tu već 15 godina. Nadam se da ćemo ga pamtiti i po rezultatu. Što bi nam otvorilo put ka Europskom prvenstvu", započeo je Luka Modrić.

Modrić i Dalić VIDEO Izbornik otkrio sastav koji će istrčati protiv Turske na Opus Areni divider

Ambicije i motivacije nije nedostajalo, koliko imate svježine za dvije vrlo teške utakmice u tako kratkom razdoblju? Hoćete li pucati penal, dosude li ga?

"Svježine i motivacije ima, dobro se osjećam, pun sam želje i elana Jedva čekam predvoditi Hrvatsku kao kapetan, a što se tiče jedanaesterca vidjet ćemo u ako za to bude bilo potrebe."

Jeste li vi kao kapetan obavili razgovore s igračima, koliki hendikep su silni izostanci?

"Sigurno da izostanak tih igrača i ozljede su dosta veliki hendikep za nas, ali također ovo je velika prilika za te igrače da iskoriste priliku jer su ovo utakmice koje ti mogu promijeniti reprezentativnu karijeru. Nije obična utakmica, ovo je utakmica protiv velike ekipe."

Fabijan Komljenović dok je vodio drugu momčad Dinama "Kako to da Dinamo nema novca i ulazi u dug? Gdje su prodaje? Kad-tad sve će izaći“ divider

Je li kao kapetan razgovoarao s Markom Livajom oko napuštanja reprezentacije?

"Nisam razgovarao s njim. Jeidno što mogu reći na tu temu da mi je žao što Marko više nije s nama. On je donio tu odluku i on zna koji su razlozi. Pogotovo što se tiče Katra gdje je imao jako važnu ulogu za nas."

Turska?

"Očekuje nas jako teška utakmica protiv odlične momčadi. Igrali smo dosta puta s Turskom i uvijek su utakmice bile neizvjesne i teške jer su odlični i imaju dosta kvalitete. Puni smo želje da odigramo odličnu utakmicu na novom stadionu, ali da nas čeka jedna teška utakmica protiv odlične momčadi prema kojoj imamo samo poštovanje, to svakako."

Nenad Bjelica Nenad Bjelica brzo zaboravio Trabzonspor: Kandidat je za klupu velikana divider

Posebno nas je pogodila ozljeda Ivana Perišića?

"Naravno da sam u kontaktu s Ivanom. Čujemo se preko poruka i poziva. To je veliki udarac za nas. Poznavajući ga, njegov karakter njegove radne navike, vjerujem da će se vratiti na pravi način. Zbog svih ovih stvari koje sam rekao u to vjerujem. Ne treba žuriti. Najbitnije je njegovo zdravlje i čekat ćemo ga koliko god treba jer je jako važan za nas."

Vaša situacija u Realu?

"Siguno da je to jedan nova situacija za mene da ne igram kao prije i koliko bi htio. Ne želim imati pauze i odmore, želim igrati jer se tako najbolje osjećam i želim igrati utakmice. Vidjet ćemo hoću li otići, ja to ne želim, želim igrati. Moram se na ovu novi situaciju mentalno pripremiti, prihvatiti ju i nastaviti dalje."

Armada i Torcida Stigle kazne za Jadranski derbi: Najteže zbog pogrdnog skandiranja Armade i Torcide divider

Nedavno je Real kupio Ardu Gulera u kojeg polažu velike nade, može li on biti vaša zamjena jednom kada odete iz Reala?

"Arda je jedan odličan dečko, ekstra talent, šteta što još nije imao priliku pokazati madridskoj publici o kakvom se talentu radi zbog te njegove ozljede. Pred njim je blistava karijera."

Koliko je ovo dobra prilika za igrače s klupe s obzirom na izostanke?

"Svaki put kad bi nedostajali važni igrači uspjeli smo ih nadomjestiti kao kolektiv. Očekujem da će tako biti i u četvrtak."

Što vam je rekao Livaković? Je li Arda turski Modrić?

"Livaković nam nije previše pričao o turskim igračima zato što ih jako dobro poznajemo bez da nam on govori. Arda je Arda te će pokazati sve svoje kvalitete, ne treba ga uspoređivati ni s kim. Dečko je ekstra talent," podvukao je kapetan.

 

Tablica skupine D kvalifikacija za Euro:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider