Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Treba nam strpljenje"

VIDEO Izbornik otkrio sastav koji će istrčati protiv Turske na Opus Areni

Hrvatska u četvrtak dočeku Tursku na Opus Areni u sklopu kvalifikacija za EURO u Njemačkoj.

"Ovo je ključna utakmice. Ključ odlaska na EURO i tako tu utakmicu gledamo. Uvijek je kod nas teška situacija, uvijek je kod nas pritisak. Nekoga nema. Ovaj put smo bez dva naša najbolja napadača igrača..

Kad god je bilo nešto teško uvijek je netko od njih dvojce bio taj koji je riješio utakmicu. Falit će nam jako puno i to je za nas hendikep, ali nećemo mi to tako gledati. Imamo nove igrače koji će dobit šansu. Nećemo stavit na njih veliki pritisak. Igrat ćemo kao momčad i pokušati pobijediti utakmicu.", otvorio je svoje izlaganje izbornik Dalić prek ključnu utakmicu kvalifikacija za EURO.

Ozlijede nas muče

Juranović i Petković sutra počinju s klupe

"Ono su bili u treningu, ali ne na 100% i kako sada stvari stoje nećemo ih sutra forsirati. Bit će na klupi i vidjet ćemo koliko će biti potrebni. Cilj je da ih spremimo za Vels, bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo."

Fabijan Komljenović dok je vodio drugu momčad Dinama "Kako to da Dinamo nema novca i ulazi u dug? Gdje su prodaje? Kad-tad sve će izaći“ divider

Brekalu se pruža velika prilika, a izbornik očito vjeruje u njega i njegove mogućnosti da zamjeni Perišića.

"Gore tražimo rješenja. Brekalo igra dobro u Fiorentinu. On najviše voli igrati na lijevoj strani. Tu smo stali bez Oršića, Perišića i Ivanušeca. Ovo je prilika da njega da se nametne, ali imamo tu i Majera i Vlašića."

Imamo probelma na svim napadačkim pozicijama, a Dalić je rekao koga vidi da će uskočiti na desno krilo i poziciju napadača.

"Pašalić igra jako dobro na desnoj strani, igrač koji ima odgovornost i disciplinu, a s druge strane uđe u završnicu i uvijek je taj drugi napadač. Njega vidim na toj poziciji. U napadu imamo Musu i Belju, Musa ima prednost, čeka svoju šansu i sutra je idealna prigoda za njega."

Utakmica protiv Turske je ključna

Zanimalo je novinare i zašto se izbornik čini zabinutim.

"Moj neki ritam, moja koncentracija. Nemam što biti zabrinut jer vjeurjem ovim igračima. Imat ćemo veliku podršku. Kao i uvijek prije svake utakmice. Zbog toga moja zabrinutost, što je normalno. Nama je sutra ključna utakmica, s tom utakmicom mi rješavamo 99% plasman na EURO, ali moram biti koncentriran."

Obrana je do sada bila jako dobra. Turska nam je jedina zaprijetila do sada u kvalifikacijama, pored primljenog gola od Welsa.

Lindon Selahi i Marko Livaja Jedan igrač je motor Rijekinih ambicija: "Najimpresivniji je, on drži cijelu momčad" divider

"Pa od toga počiva sve, od dobrog dijela u obrani. Nama je bitno da igramo obranu kao ekipa, a ne da ovisimo o četiri igrača. Tu smo jako dobri, s dva mlada stopera koji izrastaju u svjetske igrače.

Na bokovima mijenjamo igrače, tu su Stanišić, Juranović, Barišić i Sosa. Sve mladi igrači puni samopouzdanja na čelu s Livakovićem. Mislim da je taj dio dosta važan i bitna. Daje nam sigurnost i stabilnost i samopouzdanje.", rekao je Dalić

Novi izbornik, nove ideje

Vincenzo Montella, legendarni je napadač Italije, koji je preuzeo klupu Turske i u Osijeku će imati premijeru.

"Novi izbornik, novi stil, novi način igre i dokazivanje igrača. Oni ima jedan poseban stil i mi smo to analizirali preko njegovog kluba. Dobar trener koji ima stil da želi igrati nogomet, da gaji pas igru i sigurno će biti za nas teža sitaucija. Nismo mogli napraviti niti pravu analizu jer mu je ovo prva utakmica kao izbornik Turske. Imaju kvalitetu i za naš još teži posao."

Modrić i Dalić VIDEO Luka Modrić komentirao Livajino napuštanje reprezentacije divider

Neizostavna tema je i ona oko stadiona u Hrvatskoj.

"Nije potrebno da ja išta govorim jer smo se potrošili puno na to, stalo nešto pokušavamo. Gdje smo bili 2018. tu smo i danas u pitanju stadiona, a u nogometu smo među dva na svijetu."

Izbornik je naglasio da će nam sutra biti potrebno strpljenje.

"Uvijek je bitno strpljenje, sutra osobito. Nama su važna tri boda bitan nam je rezultat. Naši igrači su dignuli ljestvicu jako visoko. Strpljenje mora biti na jednom visokom novu. Može uvijek bit neka opasnost nam se desiti. Igrat svoju igru i doći će sve na svoje.", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider