Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NAJAVILI WALES

Gvardiol i Sosa o transferima na ljeto, tetoviranju Livaje i razgovoru s Pepom

Utakmica Hrvatska - Wales igra se u subotu, a možete je pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Joško Gvardiol (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Na Poljudu ove subote Hrvatska protiv Walesa otvara kvalifikacije za odlazak na Euro 2024., a pred novinarima su u četvrtak bili Joško Gvardiol i Borna Sosa.

Prema posljednjim informacijama iz hrvatskog stožera, izbornik Zlatko Dalić neće moći računati na napadača Brunu Petkovića. Također, zbog viroze je otpao Ivica Ivušić, a umjesto njega aktiviran je pretpoziv Ivi Grbiću.

''Nakon uspjeha na SP-u vrlo smo zadovoljni. Svi smo morali ispunjavati malo drugačije zahtjeve, igralo se protiv teških protivnika, uvijek ima prostora za više. Ja sam mogao igrati ofenzivniji nogomet, ali u Katru je bio drugačiji stil igre. Na kraju dana najvažniji je kolektivni uspjeh'', rekao je Sosa.

Na početku su se prisjetili i hit-snimke s jedne prošle splitske press-konferencije.

''Provjerili smo i znamo da sad ne smijemo pričati. Nismo vidjeli taj video osam-devet mjeseci, a kad je izašao, onda su svi vidjeli tu snimku.''

Transferi ovog ljeta?

Obojicu ovog ljeta možda čekaju transferi karijere.

''Osobno mislim da bi ovo ljeto moglo biti vrijeme za novi iskorak, nadam se da ću se uspjeti dogovoriti s klubom. Važno mi je da klub bude zadovoljan s tim, ipak sam tamo pet godina. Volio bih doživjeti Premier ligu jer je to najbolja liga na svijetu'', rekao je Borna Sosa.

''To nije sigurno, klub nije zainteresiran za prodaju ovog ljeta. Najvažnije je što bolje završiti ovu sezonu, a onda ćemo vidjeti. Nije bilo razgovora s Guardiolom. Pružio sam ruku, čestitao, pala je koja riječ od velikog trenera, ali to ću zadržati za sebe'', dodao je Gvardiol o svojoj situaciji i razgovoru s Pepom.

Šala s Livajom

Gvardiol je upitan o koncentraciji na utakmicama i šali o tetoviranju Livaje koja je kod mnogih krivo protumačena.

''Nije mi teško se koncentrirati na utakmice. To je moj posao, a člancima se ne bavim. Tetovaža Livaja? A ništa, bio je neki zabavan tip intervjua, očito moja pogreška, ali dobro, bilo pa prošlo.''

Koliko je slava utjecala na njega?

''Dobio sam takva pitanja za vrijeme SP-a. Još sam uvijek isti. Ne mogu izbjeći takve situacije, moram pripaziti u budućnosti što ću izjaviti. Ponekad poželim da je to sve u manjim količinama, jednostavno to moram prihvatiti i živjeti s tim.''

Wales prvi protivnik 

Wales je prvi protivnik u borbi za Euro.

''Prva utakmica je važna kvalifikacijska za velika prvenstva. Prvu utakmicu igramo kod kuće i protiv konkurenta za plasman na Euro. Mi smo favoriti u skupini, moramo se tako postaviti na terenu'', poručio je Borna.

''Čim je počelo okupljanje, odmah je bio fokus na Walesu. Imaju dosta promjena u ekipi, ali njima je to dodatni motiv, naročito igračima koji su tek došli. Oni će doći ovamo i pokušati uzeti nešto, ali mi imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo utakmicu.''

Sosa je komentirao i pun Poljud.

''Hrvatska obožava igrati na Poljudu, ovdje u Splitu, drago nam je što je stadion rasprodan. To pokazuje koliko je svima stalo, jedva čekamo doživjeti tu atmosferu, kao protiv Rusije. Nadam se da će tako biti u subotu.''

Što bi ih zadovoljilo u ove dvije utakmice?

''Mi smo htjeli pobijediti u obje utakmice, zadovoljile bi nas pobjede protiv Walesa i Turske'', kaže Borna.

Gvardiol o partnerima u obrani i Vuškoviću

Tko Jošku više paše u obrani?

''Sasvim svejedno. Ja se prvo moram izboriti za svoju poziciju, sa Šutalom se znam iz mladih dana, Erlića znam iz mladih reprezentacija, Vidu iz reprezentacije. Svi se dobro slažemo, razumijemo."

Luka Vušković?

"Vidio sam za Luku, drago mi je vidjeti da se tako razvija. Nadam se da će se razviti u vrhunskog stopera. Ima sve da postane vrhunski stoper. Neka samo radi, ima brata koji je napravio velike stvari. Bilo bi mi drago da danas-sutra skupa zaigramo'', poručio je Joško.

Može li poboljšati svoju igru?

"Kao igrač nastojim biti bolji u svakom segmentu, ali volio bih poboljšati igru glavom i pozicioniranje", rekao je Gvardiol.

Komentirao teški poraz kod Cityja

Što je naučio iz teškog poraza od Cityja u Ligi prvaka?

"Znali smo da neće biti lako, znamo kakva su ekipa, a sad kad bismo komentirali penal, kao i faul na Laimeru, nema smisla. Kada primiš dva pogotka dosta rano, ne smiješ izgubiti glavu, moraš pokušati izgurati do poluvremena. Kasnije smo se raspali", rekao je Joško pa dodao da je Premier liga za njega najbolja liga na svijetu.

Za kraj, novinari su pitali dvojac iz obrane osjećaju li veći respekt u Bundesligi zbog osvojene bronce?

"Mislim da se to na terenu ne vidi baš. Bundesliga je liga u kojoj se ide na glavu, tu se malo razmišlja protiv koga se igra. U svlačionici je drugačije, svima je nevjerojatno kako uspijemo ostvariti takve rezultate s tako malo stanovnika", rekao je Sosa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider