Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NESRETAN GOL!

Hrvatska ostala bez pobjede: Velšani šokirali prepuni Poljud u sudačkoj nadoknadi!

Hrvatska i Wales odigrali su 1:1 na početku kvalifikacija za Euro.

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je je 1:1 s Walesom u Splitu u 1. kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Andrej Kramarić VIDEO Pogledajte golove: Kramarić sjajno pogodio, Velšani zaledili Poljud u zadnjim sekundama divider

Hrvatska je bila puno bolja, dominirala je te povela u 28. minuti kada je strijelac bio Andrej Kramarić. Hrvatska je vodila sve do 93. minute, kada je Poljud zašutio uslijed izjednačujućeg pogotka Nathana Broadheada.

Prije samog početka utakmice donedavni hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Ivan Strinić službeno su se oprostili od nastupanja za reprezentaciju u kojoj su, pogotovo Lovren, ostvarili brojne uspjehe posljednjih godina.

Lovren je bio itekako važan član momčadi na SP-u 2018. kada je Hrvatska osvojila srebro te četiri godine kasnije na SP-u u Katru kada se okitila brončanom medaljom. Strinić je bio član reprezentacije na prvenstvu 2018. godine. Obojici je HNS priredio malu svečanost na poljudskom travnjaku tom prilikom.

Isto tako, prije samog početka dvoboja minutom šutnje odala se počast legendarnim hrvatskim trenerima Miroslavu Blaževiću i Petru Nadovezi, koji su nas nedavno napustili.

Dominacija dulje od 90 minuta

Od samog početka susreta Hrvatska je preuzela potpunu inicijativu, a nije se dugo čekalo ni na prave prilike. U trećoj minuti Luka Modrić pucao je s vrha šesnaesterca, ali je Ward obranio.

U 16. minuti pokušao je Kramarić, nakon dobre akcije Perišića i Kovačića, ali i tada je velški vratar bio na mjestu. Izmjenjivali su se hrvatski napadi i u 26. minuti zatresla se gostujuća mreža. Naciljao ju je Ivan Perišić, ali je proslava pogotka na Poljudu trajala vrlo kratko jer je označeno zaleđe Gvardiola.

Tada nije bio pogodak, ali jest samo dvije minute kasnije. Odlično je reagirao Andrej Kramarić, koji je s vrha šesnaesterca, okružen suparničkim igračima, pucao vrhom kopačke i doveo Hrvatsku u vodstvo. Bio je to Kramarićev 23. pogodak u karijeri u dresu hrvatske reprezentacije.

Kramarićev pogodak za 1:0

Do kraja poluvremena još su prijetili Modrić, Sosa i Kramarić, ali vodstvo se nije povećavalo. Velšani su u prvom dijelu jedino zaprijetili pri samom kraju kada je Wilson iz slobodnog udarca pucao preko vrata.

Drugi dio bio je preslika prvoga i Hrvatska je odmah tražila drugi pogodak koji bi Vatrene približio pobjedničkom startu u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Nakon vrlo lijepe akcije u 50. minuti Kovačić je ostao sam pred suparničkim golmanom, ali je pucao visoko preko vrata.

No nakon dobrog otvaranja drugog poluvremena Hrvatske relativno brzo Wales je uzvratio i počeo igrati. Lopta se preselila na hrvatsku stranu, a u 60. minuti veliku je priliku propustio James. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici, ali je pucao neprecizno.

Šok u sudačkoj nadoknadi

Pokazalo se da je bolja igra Walesa bio tek desetominutni bljesak. Opet je Hrvatska, sve do kraja, preuzela kontrolu utakmice, ali s manjim brojem pravih prilika. Musa i Kramarić su prijetili, u 82. minuti Perišić je iz voleja pogodio vratnicu i onda se dogodio šok u 93. minuti. Pred Livakovićem je stvorena gužva, a lopta je došla na drugu vratnicu, gdje ju je dočekao Broadhead i ugurao je u mrežu za konačnih 1:1.

Gol Walesa za 1:1

Na ovom je susretu u reprezentaciji debitirao Petar Musa, koji je u 52. minuti zamijenio ozlijeđenog Marka Livaju.

U ovoj skupini D, prije utakmice Hrvatske i Walesa, Turska je u Erevanu svladala Armeniju 2:1. Kabakovim autogolom povela je Armenija, ali su potom na tursku stranu rezultat okrenuli strijelci Kokcu u 34. i Akturkoglu u 64. minuti.

Upravo je Turska idući suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Ta se utakmica igra u utorak 28. ožujka u Bursi s početkom u 20:45.

Jeste li očekivali kiks Hrvatske na startu kvalifikacija?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - WALES 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Kramarić (28), 1:1 Broadhead (90+3)

Stadion Poljud. Gledatelja: 33.500. Sudac: Joao Pedro Pinheiro (Portugal).

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić (od 93. Majer), Brozović, Kovačić (od 76. Pašalić) - Kramarić (od 76. Vlašić), Livaja (od 52. Musa), Perišić.

WALES: Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, N. Williams - Ampadu, Wilson (od 64. Thomas), Ramsey (od 64. Burns), Morrell (od 92. J. James) - D. James (od 64. Broadhead), Moore (od 70. Bradshaw).

ŽUTI KARTONI: Juranović (Hrvatska), Ampadu (Wales)

CRVENI KARTONI: -

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider