Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
mlade nade

Sinovi bivših Vatrenih predvode Hrvatsku na Euru do 21 godine: "Tek moramo upoznati izbornika"

Hrvatska reprezentacija U-21 priprema se za prvu utakmicu na Euru u Rumunjskoj - 21. lipnja protiv Ukrajine.

Samo gospodin Zorislav Srebrić zna koja je ovo po redu reprezentaciju koju ispraća na neko veliko natjecanje. Mini Vatreni su spremili kofere - prvo za dvotjedne pripreme u Medulinu, a onda i što dulji boravak na Europskom prvenstvu.

"Veliki izazov. Drago nam je da smo se uspjeli kvalificirati. Idemo sada odraditi dobro ovaj pripremni dio i idemo dati sve od sebe da dođemo do tog finala i da pokušamo nešto veliko napraviti na tom natjecanju“, rekao je Nikola Soldo.

Juranović na treningu reprezentacije Juranović i Barišić o Livajinom incidentu: "Osuđujemo takve postupke prema našim kolegama, dolazi nas gledati puno djece" divider

I to unatoč silnim izostancima, pogotovo u obrambenom dijelu, gdje je Soldo jedan od rijetkih raspoloživih stopera. Kako će uopće izgledati obrana?

"Pa, evo iskreno, ne znam, ne mogu vam ja dati odgovor na to pitanje. Ali svi dečki koji su sada dobili naknadno pozive na tim obrambenim pozicijama, mislim da mogu odraditi taj zadatak na jako velikom nivou.“

Marko Livaja Livaja se oglasio i otkrio zašto se povlači iz reprezentacije: ''Bio bih samo smetnja'' divider

Hrvatska zato ima jake adute u napadu i veznoj liniji - jedan od njih svakako je Martin Baturina, kojeg pitamo: hoćemo li možda igrati na gol više?

"Stvarno, to je pitanje za trenera. Pa ja bih volio uvijek igrati napadački nogomet. Mislim da imamo kvalitetu za to. I ne bih rekao da nam je obrana loša ili nešto“, kaže Martin Baturina.

Tek moraju upoznati izbornika

A dosta igrača novog izbornika tek će upoznati - Dragan Skočić mladu vrstu preuzeo je sredinom travnja, nakon što je Igor Bišćan prihvatio poziv Dinama.

"Bili smo jednom razgovarali telefonski...“, kaže Soldo. „Tako da, sve najbolje o njemu, vidim da je opušteno, ali kad treba biti je strog. Mislim da će dobro funkcionirati suradnja s igračima.“

Marko Livaja HNS potvrdio da Livaja propušta Ligu nacija: Dalić otkrio ostaje li dalje u planovima Vatrenih divider

"Vidjet ćemo kakav je novi izbornik. Ja ga osobno ne znam, mislim da ga nitko ne zna. Očekujemo velike stvari, kvalificirali smo se, idemo tamo što veći rezultat napraviti i vratiti se sretni“, rekao je Baturina.

I Martin i Nikola sinovi su bivših nogometaša. Baturinin otac Mate, jednom je nastupio za Vatrene. Soldin otac, Zvonimir legenda je brončanih iz Francuske, sa 61 nastupom. Tek su dva primjera očeva i sinova koji su nastupali za Hrvatsku - Cico i Niko Kranjčar te Tonči i Drago Gabrić.

Marko Livaja Marko Livaja nije trenirao dan poslije incidenta s navijačima i odlazi iz reprezentacije divider

"Da, eto, nisam to znao“, kaže Baturina. "Svi znaju kakva je konkurencija tamo, tako da, sve u svoje vrijeme. Ja sam strpljiv.

"To je najveći san meni i svakom drugom igraču. Samo ću nastaviti raditi, davati sve od sebe na treninzima i utakmicama, kako bih došao do tog cilja“, kaže Soldo.

A cilj naših mladih nada sada je odraditi što bolje pripreme u Medulinu, kako bi spremni dočekali prvu utakmicu na Euru u Rumunjskoj - 21. lipnja protiv Ukrajine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider