Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DALI SVOJ SUD

Juranović i Barišić o Livajinom incidentu: "Osuđujemo takve postupke prema našim kolegama, dolazi nas gledati puno djece"

Na konferenciji za medije Hrvatske uoči utakmice s Nizozemskom pojavili su se Josip Juranović i Borna Barišić.

Juranović na treningu reprezentacije (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Nogometaši hrvatske reprezentacije nastavljaju pripreme za Nizozemsku na final fouru Lige nacija, koje ćete moći pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u. Po običaju na konferenciji za medije pojavila su se dvojica reprezentativaca, a ovaj utorak na red su došli Josip Juranovć i Borna Barišić.

Borna, propustili ste zadnji dio sezone u kakvom ste stanju?

"Zadnje četiri utakmice nisam igrao zbog ozljede kvadricepsa. Nije bila teška pa nismo željeli riskirati. Mogao sam ući vjerojatno utakmicu prije, ali nismo željeli riskirati. Dobro sam.

Josipe, vidite li se na nekoj ofenzivnijoj poziciji?

"Namjestilo se da sam zabio par golova, a gdje ću igrati, morate pitati izbornika, stavit ću se u službu. Ovo je reprezentacija… Prekidi? Ne znam, izbornik prati i gleda, on će odlučiti.“

Kako komentirate incident s Livajom i njegovu reakciju?

"Ovo je reprezentacija, osuđujemo takve postupke prema našim suigračima, pogotovo jer tamo ima djece koji su došli gledati svoje idole. Pokušavamo biti najbolji uzori njima, ali mislim da roditelji moraju pokazati djeci kako se ponašati“, rekao je Josip Juranović.

"Ne bih komentirao taj slučaj, mislim da je Jura sve rekao. To nije ni vrijeme ni mjesto za takvo ponašanje. Gdje god dođemo, dolazi puno djece, takvi incidenti nam ne trebaju“, dodao je Barišić.

U petak idete u Vatikan?

"Veselimo se, to smo htjeli. Svi želimo skupa otići, velikoj većini je to prvi puta tamo. Radujem se što ću ići vidjeti papu“, rekao je Barišić, a Jura dodao:

"Uzbuđen sam, nema puno ljudi tu priliku.“

Razmišljate li o trofeju u Ligi nacija?

"Razmišljamo o trofeju, ali moramo supstiti loptu na zemlju i ići trening po trening. Pogotovo sad poslije završnice sezone koja je bila dobra za sve nas. Moramo se vratiti u optimalno stanje što prije“, rekao je Jura, a Borna dodao:

"Bit će neizvjesna završnica, sve momčadi su jake, Nizozemci igraju kući, ali bit će i naših navijača. Bit će sjajna atmosfera, ali vjerujemo u sebe.“

Što kažete za drugu utakmicu u Ligi nacija?

"Ne pratim previše nogomet preko TV-a, proučit ćemo ih, ali nam je samo Nizozemska u glavi“, rekao je Juranović pa nastavio o svojoj sezoni u Unionu.

"Jako smo zadovoljni. Nismo poznati, prije pet godina smo ušli u Bundesligu, ove sezone su čak bili pet tjedana na prvom mjestu. Imali smo puno teških utakmica kad sam došao, prema sredini druge polovice sezone smo pali, ali smo ulovili mjesto koje smo htjeli, a to je Liga prvaka.“

Dalić dosta rotira na vašim pozicijama, kako vidite svoju šansu za start?

"Koga god od nas stavite, dat će sve od sebe, izbornik će izabrati, a na nama je da damo sve od sebe“, kaže Jura, a Borna dodaje:

"Svi se stavljamo u službu reprezentacije, osobno sam spreman igrati, ali izbornik će odlučiti.“

Josipe, jesi li ikad imao problema u Rijeci kao Livaja?

"Mogu reći da sam igrao u Hajduku pet godina, živio sam u Zagrebu, ali kad kod odem u Rijeku kod obitelji, nemam nikakvih problema“, rekao je Juranović.

Borna, hoćeš li ostati u Škotskoj?

"Imam još godinu dana ugovora, počeo sam pregovore s klubom, ali ne želim ništa komentirati. U odličnom sam odnosu sa klubom i nadam se da ćemo naći najbolje rješenje.“

Broz u finalu Lige prvaka i Brekalo u finalu Konferencijske lige?

"Navijat ćemo za njih“, podvukao je Barišić.

sdasdasd

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider