Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
nije mu sjelo

Koeman na udaru kritika i kipti od bijesa: Ljutito reagirao na provokaciju nizozemskog novinara

Nizozemski izbornik Ronald Koeman nije baš preomiljen kao trener u vlastitoj zemlji…

Nizozemski mediji temeljito se bave porazom njihove reprezentacije u okršaja s Hrvatskom u polufinalu Lige nacija.

Analize se otprilike svode na to da Oranju osim iskustva najviše nedostaje prava kvaliteta, kako stoji u naslovu najtiražnijeg dnevnika De Telegraafa.

Gakpo i Modrić Hrvatski navijači žrtvuju se za Vatrene, taksisti gule i grme: "Ne bi Modrić to Bergkampu napravio'' divider

Oranje nema svjetsku klasu, Koemanu kritike

Nizozemska oskudijeva svjetskim klasama, posebice u ofenzivi i kreaciji. Ima dobrih igrača, ali to nije to, sukus je svih analiza.

Iako je opći dojam da je Nizozemska odigrala dobru utakmicu, u sklada sa svojim trenutačnim mogućnostima, te da je glavni cilj priprema momčadi za Euro 2024., Ronald Koeman ipak ne može pobjeći od kritika. Nizozemska je teško stradala protiv Francuske u kvalifikacijama za Euro, a sada je tijesno izgubila od Hrvatske, ali je ipak izgubila.

Sažeci utakmice Hrvatska - Nizozemska:

Nakon brodoloma u Barcelonu, a i nekim prijašnjim klubovima, Koeman je na prilično lošem glasu. Puno je onih koji smatraju da je u trenerskom smislu daleko od kvalitete koju je posjedovao kao igrač. Nizozemski mediji također nisu njime oduševljeni, to se lako može iščitati. Ima dosta kritika, svako malo znaju ga bocnuti.

Koeman se zakačio s novinarom

Najčitaniji nizozemski sportski portal Voetbalzon prenio je scenu iz miks zone.

Njihov novinar upitao je Koemana je li poraz od Hrvatske bolji od poraza od Francuske (4:0) prije nekoliko mjeseci, unatoč činjenici da su Narančasti ponovno primili mnogo golova. Međutim, čini se da je Koeman to pitanje shvatio ako provokaciju, što i nije daleko od istine.

“Da, što treba poboljšati? Ta posljednja dva pogotka ne računam jer to je produžetak u kojem preuzimate veći rizik. Dakle, to je drukčije", procijedio je kroz zube nizozemski izbornik.

Hrvatska - Nizozemska Nizozemski mediji razočarani: "Ovo nam je bila prilika za osvetu, Hrvatska nam je očitala lekciju" divider

"Ako ne računamo te druge golove, onda ste pobijedili", uzvratio mu je u novinar.

Ta šaljiva primjedba nije dobro sjela Koemanu, koji je kiptio od bijesa. Na licu mu se to lako vidi.

“Da, kada na to tako gledate... Usput, to je malo glup komentar s vaše strane. Oh, je li to uopće bila šala? Takvi smo mi Nizozemci, zar ne, i to nakon takve utakmice”, ironično je pucao bivši as Barcelone.

Kramarićev gol iz penala:

Ipak, korektan na presici

Koeman je na presici korektno prokomentirao utakmicu. Iako je istakao da je prvi gol Hrvatske iz jedanaesterca odigrao bitnu ulogu, ipak je priznao da Nizozemska nije zbog toga izgubila. Naznačio je da Hrvatska zasluženo pobijedila jer je bila bolja u 120 minuta.

“Mislim da možemo biti jako zadovoljni prvim poluvremenom. Vodili smo 1:0, ali nakon poluvremena nismo dobro izašli iz svlačionice. Tada ste vidjeli koliko je hrvatski vezni red stabilan. Zbog nespretnog prekršaja, dosuđen je jedanaesterac za Hrvatsku. Hrvati su izjednačili i nakon toga su bili bolji“, priznao je Koeman.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider