Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Navijamo za - remije

Evo zašto je za Hrvatsku baš svaka utakmica do kraja grupne fazne jako važna: Počevši od Slovenija - Srbija...

Hrvatska nogometna reprezentacija u nelagodnoj je poziciji nakon dvije odigrane utakmice u skupini B.

Luka Modrić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Dvije utakmice i jedan bod na kontu nije nešto s čime su računali Zlatko Dalić, igrači i navijači Vatrenih.

No to je u ovom trenutku realnost hrvatske reprezentacije poslije dvije odigrane utakmice na Europskom prvenstvu.

U nelagodnoj su poziciji Vatreni, nema sumnje da će Hrvatska - Italija biti utakmica odluke za njihov ostanak na Euru.

Na prvu, sve je jasno, pobjedom bi Hrvatska stigla do četiri boda i to bi gotovo sigurno značilo da ide dalje, ili kao drugoplasirana ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane. Nije to 100 posto sigurno, ali gotovo kao da jest, jer ima opcija da Hrvatska s pobjedom nad Italijom završi posljednja s četiri boda u grupi, ali ona nije posve realna i ovdje se nećemo njome baviti.

Što se tiče šansi za prolazak, postoji jedan nevjerojatan scenarij u kojem bi Hrvatska mogla proći i s remijem protiv Italije. Vatreni bi u tom slučaju završili grupnu s fazu s učinkom 0-2-1 i imali bi dva boda te bi morali ostati u Njemačkoj i čekati rasplet ostalih skupina.

I tu dolazimo do toga zbog čega je svaka iduća utakmica, počevši od današnjeg sraza Slovenija - Srbija, za Hrvatsku jako važna. Da bi se Vatreni imali ičemu nadati s bodom osvojenim protiv Italije, bit će važno da što više reprezentacija iz ostalih skupina prospe bodove, odnosno da budu još barem dvije koje će svoju grupu završiti s učinkom 0-2-1, pa da onda gol-razlika eventualno odluči u korist Hrvatske.

Navijamo za što više remija

Iz tog razloga, bilo bi dobro kad bi što više utakmica do kraja grupne faze završilo remijima. Naravno, dobro će doći i svaki (teži) poraz onih reprezentacija koje budu u konkurenciji s Vatrenima za taj upad među četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Veliki broj remija znatno bi povećao mogućnost da se dogodi da na završetku natjecanja po skupinama među trećeplasiranim reprezentacijama bude nekoliko onih koje bi imale po dva boda, a u tom bi slučaju dalje prošli oni s boljom gol-razlikom.

U svakom slučaju, Vatreni su u situaciji u kojoj nikako nisu htjeli biti - da ovise više o drugima nego sami o sebi.

Luka Modrić Procurila pozadina ove fotografije Modrića: Morao je reagirati i Ivan Perišić divider

Budimir, Kramarić i Livaković Bizarna situacija za Vatrene: Mogli bi dva dana ostati u Njemačkoj, a da ne znaju jesu li prošli dalje? divider

Hrvatska u obrani protiv Albanije Zabrinjavajući podatak: Ovakav se početak prvenstva Hrvatskoj nije dogodio nikad u povijesti divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider