Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Navijači će nam dati snagu"

Dalić održao konferenciju za medije i otkrio dio taktike za Euro: "Gvardiol počinje na lijevom beku"

Zlatko Dalić je održao konferenciju za medije uoči početka priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Zlatko Dalić (Foto: Lucija Očko/Cropix)

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro počinje s pripremama za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Tim povodom je izbornik Zlatko Dalić ove nedjelje održao konferenciju za medije na početku koje je iznio detalje glede okupljanja.

"Danas krećemo s pripremama za Euro, kompletirat ćemo se u hodu, svaki dan će netko dolaziti. Do 3. lipnja trebali bismo biti svi na okupu. Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mario Pašalić priključit će nam se poslije zbog obveza u klubovima. Imamo igrača koji su završili prvenstvo prije sedam dana pa zbog njih moramo ranije početi da ne budu dugo bez treninga. Nemamo problema, novosti oko ozljeda, hvala Bogu, nema. Čestitam svima koji su završili prvenstva, osvojili trofeje. Opet imamo finalista Lige prvaka."

Komentirao je ozljede odnosno zdravstveno stanje dvojice važnih igrača, Ante Budimira i Nikole Vlašića.

"Budimir je jučer zabio gol i vraća se u golgetersku formu. Vratit ćemo ga s treninzima. Oporavak Nikole Vlašića ide jako dobro. Stalno se čuje s našim liječnicima i kondicijskim trenerom Lukom Milanovićem. Dogovor je da do 1. lipnja bude spreman maksimalno. Ako ne bude spreman do tad, on će reći iskreno što osjeća, mi ćemo ga vratiti kući. To je dogovor pa bismo u tom slučaju pozvali nekog s pretpoziva. Nadam se da će Nikola biti u redu. Po informacijama koje imam, oporavlja se jako dobro."

Prije početka Europskog prvenstva Vatreni će odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Sjeverne Makedonije i Portugala.

"Nećemo biti kompletni protiv Sjeverne Makedonije, miksat ćemo sa sastavom. Nakon Sjeverne Makedonije ćemo imati dva, tri treninga pa slijedi Portugal. Ta će nam utakmica dati smjernice što i kako dalje. Bit će ključno tih pet dana u Berlinu prije Španjolske. Protiv Portugala ćemo dobiti kvalitetniju sliku. Nećemo raditi velike eksperimente. Zna se naš način, naš stil. Niti imam potrebu, niti imam želju mijenjati. Šest godina radimo velike rezultate, nema potrebe nešto novo izmišljati. Na jesen možda bude noviteta, da to bude priprema za Ligu nacija i SP u SAD-u. Mislim da će to na Euru biti prava priča. Portugal je sjajan test. Kao protiv Brazila u Liverpoolu, kao protiv Senegala u Osijeku."

"Pepa Guardiolu hvale, a mene krive, ha, ha, ha..."

Evo kako je Dalić prokomentirao Joška Gvardiola.

"Za gol u finalu FA kupa Joško nije kriv, više je to pogreška vratara. Joško je igrao sjajnu sezonu. Ako se sjećate, on je na Euru debitirao na lijevom beku, protiv Engleske. A Pepa Guardiolu hvale, a mene krive, ha, ha, ha... Na toj poziciji do izražaja dođe njegova brzina, hitrina. Španjolci imaju Yamala na desnom krilu i moramo naći načina kako ga zaustaviti. Ideja je da protiv Španjolaca Joško bude na lijevom beku. Vedran Ćorluka bio je kod Gvardiola u Manchesteru prije tri tjedna i rekao mu to. On je spreman podrediti se, igrati što god treba. Zasluženo je najskuplji branič svijeta. Razmišljao sam da se ti dečki priključe ranije, ali kad razmislim, bolje je da se malo odmore", kazao je izbornik i dodao:

"Nismo isključili opciju ni da Gvardiol bude na stoperu, ovisno o protivniku. Svi koji konkuriraju za stopera, imaju ravnopravnu poziciju. Imaju 10 dana da se nametnu. Gvardiol bi trebao protiv Španjolske početi na lijevom beku. Šutalo i Erlić su sjajni, ali tu su i Pongračić i Vida, vidjet ćemo."

"Hrvatska na Euru nema dobre rezultate"

Na koncu, Dalić o očekivanjima i nadanjima uoči Eura.

"Mi na Euru nemamo uspješne rezultate. Zapravo, imamo, čim se plasiramo, to je uspjeh. Hrvatska nakon grupe nikad nije prošla prvu prepreku. Prošli Euro nije mi ostao u najboljem sjećanju. Bilo je vrijeme korone, putovanja na utakmice. Sve je bilo ukrivo. Utakmica protiv Španjolske bila je 70, 80 minuta loša. Trebali smo u produžecima zabiti gol, imao je Krama sjajnu šansu, izgubili smo 5:3. Nadam se da će ovaj Euro biti uspješniji. Međutim, ponavljam, ne želim stvarati pritisak, moramo biti pametni i staloženi, smanjiti pritisak, dostojno prezentirati hrvatski narod. Imamo dobro šanse, ali Euro je jak kao i SP. Pogledajte kakve su reprezentacije u turniru. Ako ne budemo najbolji, nema tu velike tragedije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX