Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Žele na Euro

Britanski mediji slave Velšane: "Čuvena noć, stadion se trese. Potpuno su nadigrali svjetske polufinaliste"

Wales je pobjedom protiv Hrvatske skočio na drugo mjesto skupine D u kvalifikacijama za Euro.

Wales - Hrvatska (Foto: Afp)

Wales je ponovno šokirao Hrvatsku (2:1) u kvalifikcijama i potpuno zakomplicirao plasman Vatrenih na Euro 2024.

Nakon deset godina hrvatski su nogometaši povezali dva poraza u kvalifikacijama za veliko natjecanje i sada više ne ovise sami o sebi. Neugodan poraz Vatrenih glasno je odjeknuo u britanskim medijima koji su puni hvale za predstavu Velšana.

"Wales je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica pobijedivši Hrvatsku i ponovno probudivši nadu da će se automatski kvalifirati za Euro 2024. na senzacionalan način.

Luka Modrić Što nakon brodoloma u Walesu? Crni scenarij prijeti Vatrenima - s obje pobjede možemo ostati bez Eura! divider

Uz urlike razularene publike na Cardiff Cityju, Wales je potpuno nadigrao polufinaliste Svjetskog prvenstva, dok je Harry Wilson postigao dva izvrsna pogotka u drugom poluvremenu u 50. nastupu iz snova za svoju zemlju", piše BBC pa dodaje da je ova "izvedba protiv Hrvata bila snažna demonstracija kako Wales još uvijek vjeruje da se može kvalificirati na Euro 2024".

"Istina je da su Hrvati danas bili favoriti, mislim sam da će ova iskusna momčad doći ovdje i odigrati puno bolje, ali Wales ih je zaustavo. Zašto nismo vidjeli ovakav Wales u proteklih nekoliko mjeseci?", zapitala se bivša velška nogometašica Kath Morgan na BBC radiju.

Mario Pašalić VIDEO Golovi Walesa i Hrvatske: Velšani šokirali Vatrene s dva pogotka, Pašalić tek uspio smanjiti divider

Na tome nisu stale pohvale za velške nogometaše, tvrde da je ovo bila čuvena noć za njih:

"Čuvena noć za Wales, upravo su zaprepastili Hrvatsku. Polufinalisti Svjetskog prvenstva mogli bi biti u opasnosti od ispadanja. Stadion se trese", piše BBC, a Guardian dodaje u sličnom tonu:

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti Walesa, i to protiv svih izgleda".

Dosta je pohvala bilo na račun Harryja Wilsona koji je zabio dva pogotka:

Wales - Hrvatska VIDEO Hrvatska prvi put izgubila od Walesa i do kraja zakomplicirala plasman na Euro! divider

"Harry Wilson dva puta pogodio u svom 50. nastupu za povećanje nade u kvalifikacijama za Euro 2024. i ublažavanje pritiska na šefa Roba Pagea", piše Daily Mail.

"Pred punim stadionom, Wales je izveo jednu od svojih najupečatljivijih predstava na Cardiff City stadionu, kada je Wilson bio na visini zadatka postigavši dva pogotka unutar 13 minuta drugog poluvremena kako bi momčad Roba Pagea preskočila Hrvatsku na drugom mjestu u skupini D", piše Sky Sports.

Hoće li se Hrvatska kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

Najbolji trenuci utakmice Wales - Hrvatska

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider