Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobijedio jednog kandidata!

Salaha za predsjednika: Egipćani na izborima masovno glasali za zvijezdu Liverpoola

Egipćani su demokratski pokazali koliko vole Salaha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije novost da je Mohamed Salah uživa ogromnu popularnost u rodnom Egiptu. U dresu Liverpoola prometnuo se pravu nogometnu superzvijezdu, a Egipat je odveo na Svjetsko prvenstvo prvi put nakon 1990. godine.

Salah podjednako oduševljava i izvan terena – svojom skromnošću i humanitarnim radom osvojio je mnoge, posebno u Egiptu u kojem je pravi idol i heroj nacije.

Kolika je njegova popularnost u domovini najbolje pokazuju predsjednički izbori koji se održavaju u Egiptu. Glasači su imali izbor između dva kandidata, ali zabilježeno je čak milijun nevažećih listića.

Prema pisanju Economista, velik dio od milijun nevažećih listića bili su glasovi za Mohameda Salaha! Nezadovoljni egipatski glasači masovno su ispod službene liste kandidata dopisivali ime zvijezde Liverpoola.

Nažalost, ne postoji službena statistika koliko je glasova dobio Salah, ali prema nekim izračunima, pobijedio je jednog kandidata. Abdel Fatah Al Sisi dobio je 92 posto glasova, protukandidat Moussa Mustafa Moussa osvojio je tri posto, a pribrojimo li Salahu milijun glasova od prekriženih listića, dolazimo do solidnih pet posto za jednog ''slučajnog'' kandidata na izborima.

Tko zna, možda u budućnosti Salah doista postane predsjednik Egipta. Krajem 2017. na tu je funkciju u svojoj Liberiji izabran legendarni nogometaš George Weah, a kolika je popularnost Salaha u Egiptu, može očekivati puno glasova odluči li se jednog dana za političku karijeru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider