Automoto
SPORTOVI
Automoto
13 osoba ozlijeđeno

Šokantne scene u Belgiji: Dvoje mladih poginulo u nesreći na reliju, nije prvi put da se nešto ovakvo dogodilo…

Teška nesreća pogodila je Belgiju, u reliju je stradalo 13 ljudi, od kojih dvoje smrtno.

Reli Condroz-Huy (Foto: Afp)

Dvoje tinejdžera poginulo je u nesreći na belgijskom reliju Condroz-Huy u blizini grada Wanzea kada je jedan od vozača izletio s ceste i udario u skupinu gledatelja.

Nesreća se dogodila kada je Škoda Fabia R5 u kojoj se nalazila posada Emeric Rary i Fabrice Henry izletjela sa staze i udarila u skupinu gledatelja. U nesreći su poginuli 16-godišnja djevojka i 18-godišnji mladić, a još 11 osoba je ozlijeđeno.

gol expired Član Komisije sudaca presudio: "Bio je penal za Hajduk, a za Osijek nije" divider

Nitko od ozlijeđenih nije u kritičnom stanju. Vozač i njegov suvozač također su prebačeni u bolnicu, ali nisu teže ozlijeđeni i policija ih tek treba ispitati. Tužiteljstvo istražuje okolnosti nesreće. Vozilo tek treba biti vještačeno, no pretpostavlja se da su nesreći kumovali loši vremenski uvjeti i skliska podloga.

"Automobil je udario u mali zid, sletio na bok i potom udario u skupinu gledatelja koji su bili u zabranjenoj zoni", objavili su organizatori. Međutim, tužitelj ističe da za sada nije jasno jesu li se poginuli nalazili na prostoru koji je bio zabranjen za javnost.

gol expired Čačić nakon pobjede protiv Šibenika posebno istaknuo jednog igrača: ''Odigrao je jednu od boljih utakmice ove jeseni'' divider

"Auto se zaustavio u susjedovom dvorištu", rekao je jedan od svjedoka za belgijsku TV. Na mjesto događaja stiglo je nekoliko vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, a nakon nesreće u bolnici u Huyu otvoren je i krizni centar.

Vodstvo utrke odmah je neutraliziralo 17. brzinski ispit i otkazalo posljednju dionicu relija. Neće biti podija niti dodjele nagrada.

Darijo Srna VIDEO Darijo Srna: Hrvatska mora prihvatiti ulogu favorita Svjetskog prvenstva, prejaki smo! divider

Ovo nije prva smrtonosna nesreća tijekom relija Condroz. Prije četiri godine u izlijetanju automobila poginuo je 52-godišnji suvozač Rik Vanlessen.

Belgijski mediji navode kako su 2011. godine smrtno stradala dva gledatelja, nakon što se automobil zabio u most nakon čega je "kiša" teškog kamenja završila u publici usmrtivši dvije osobe. Prije 19 godina na reliju je poginuo i 14-godišnji dječak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider