Automoto
SPORTOVI
Automoto
i dalje ćemo ih gledati

Oni se nisu usudili maknuti ove ljepotice: Ni najveće zvijezde nisu odoljele njihovim čarima

U nedjelju kreće nova sezona MotoGP-a, a grid djevojke i dalje će ukrašavati ovaj motociklistički spektakl.

Galerija MotoGP grid djevojke (Foto: AFP) MotoGP grid djevojke (Foto: AFP) MotoGP grid djevojke (Foto: AFP) +18 MotoGP grid djevojke (Foto: AFP)

Na katarskom Grand Prixu, na stazi Losail nedaleko od Dohe, ove nedjelje počinje jubilarna 70. sezona Svjetskog prvenstva u motociklizmu. Katalonski motociklist Marc Marquez osvojio je prošle godine svoj četvrti naslov (drugi uzastopni) u svojoj tek petoj sezoni u MotoGP konkurenciji.

U sezonu ulazi 12 momčadi s po dva vozača, a ispred nas je 19 utrka Grand Prixa diljem svijeta, od kojih je ona na Tajlandu nova u kalendaru.

Fanovi ovog sporta oduševljeno su na društvenim mrežama reagirali zbog odluke koja nije pratila onu iz Formule 1. Podsjetimo, novi čelnici F1 odlučili su nakon nekoliko desetljeća tradicije ukinuti grid djevojke, što je naišlo na brojne kritike ljubitelja ovog sporta, kao i samih djevojaka koje su obavljale posao hostesa u momčadima.

Nakon te odluke u medijima je buknuo pravi mali rat, jer su se grid djevojke pobunile protiv pritiska feminističkih udruga zbog čijeg je pritiska F1 odlučila prekinuti sa spomenutom tradicijom.

MotoGP grid djevojke (Foto: AFP) (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na sreću fanova MotoGP-a, grid djevojke gledat ćemo na pisti i ove sezone. Iako su čelnici Međunarodne motociklističke organizacije također ozbiljno razmišljali o toj odluci, očito su burne reakcije navijača, ali i sponzora, utjecale da ne prate Formulu 1.

''Moje je mišljenje da njihova prisutnost nije nikakva diskriminacija. Mogli smo ih možda više uključiti u događanja, ali mislim da je napuštanje ove tradicije bila loša odluka'', poručio je prije nekoliko dana Toto Wolff, izvršni direktor i suvlasnik F1 momčadi Mercedes-AMG Petronas.

Ljubav je na stazi – vozači i grid djevojke

MotoGP tako i dalje ostaje spoj najboljih motociklista i prelijepih djevojaka. Čak i doslovno, jer se primjerice Alvaro Bautista nedavno oženio za grid djevojku Grace Barroso. Na stazi je suprugu pronašao i Randy De Puniet, Andrea Dovizioso hoda s bivšom Monster djevojkom, a i Valentino Rossi je s jednom takvom, Francescom Marijom Novello.

Irski vozač Eugene Laverty oženio je grid djevojku Pippu Morson, a i legenda ovog sporta Giacomo Agostini našao je svoju Mariju na stazi u Jerezu prije 40-ak godina. Ne mislimo da bi motociklisti imali problema s pronalaženjem djevojaka, ali neki su se zaljubili upravo na stazi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider