Automoto
SPORTOVI
Automoto
''Nitko nas ne tjera da to radimo''

Pobunila se još jedna ljepotica: ''U kojem stoljeću mi živimo, zar su lijepe žene nužno i glupe?''

U automoto svijetu i dalje je jedna od glavnih tema velika promjena u Formuli 1.

Galerija Irene Gomez (Foto: Facebook) Irene Gomez Irene Gomez (Foto: Facebook) +5 Irene Gomez (Foto: Facebook)

Ne stišavaju se reakcije na odluku čelnika Formule 1 koji su odlučili kako od ove sezone više neće biti atraktivnih hostesa na startu utrka. Takozvane ''grid djevojke'' tradicija su stara nekoliko desetljeća, no u F1 su poručili kako žele ići ukorak s vremenom.

"Smatramo da se postojanje grid djevojaka na samoj stazi ne uklapa s našim ciljevima brendiranja Formule 1 glede smjera u kojem želimo ići'', prokomentirao je Sean Bratches, direktor komercijalnih operacija u Formuli 1.

Nakon ove objave nastala je prava bura negodovanja navijača, ali i samih djevojaka koje su se bavile ovim poslom, većinom u slobodno vrijeme kao alternativni izvor zarade. Uostalom, baš kao što to rade hostese u bilo kojem drugom poslu.

One optužuju neke feminističke organizacije za pritisak na Formulu 1 i ostale automoto organizacije. Iz F1 su ubrzo objavili tko će mijenjati djevojke na startu. Bit će to mladi vozači koji će zamijeniti djevojke. Malo je tko bio impresioniran takvom odlukom.

"Bit će to izvanredan trenutak za mlade. Zamislite, stajat će pored svojih idola dok se ovi pripremaju za elitnu utrku u motosportu. Bit će to dragocjeno i nezaboravno iskustvo za svakog od tih dječaka, ne postoji bolji način da ih se potakne da upravo netko od njih bude u nadolazećim generacijama heroja Formule 1'', objasnio je Bratches.

Irene Gomez (Foto: Facebook) Irene Gomez (Foto: Facebook)

Španjolski mediji prenose njezinu objavu

Nakon svega brojne su grid djevojke javno istupile. Model iz Engleske Lauren Jade napala je u britanskoj javnosti feminističke grupe optužujući ih da su im uzele posao. U Španjolskoj pak mediji prenose objavu na Facebooku modela Irene Gomez.

''U kojem stoljeću mi živimo? Ah, da, u 21., tako piše na kalendaru. Da moram uzeti u obzir sav apsurd oko žena, mislila bih da smo stoljećima iza'', poručila je ljepotica koja je školovana viša medicinska sestra, dok kao model i grid djevojka zarađuje sa strane.

''Toliko ima gladi, nezaposlenosti, problema u zdravstvu u Španjolskoj, kao i obrazovanju i politici, a neki kritiziraju posao hostese na sportskom događaju. Nitko nas ne tjera, ne patimo, znamo što radimo prije potpisa ugovora. Ne držim samo kišobrane nego predstavljamo svoje momčadi", piše Irene u podužoj objavi u kojoj se obračunava s feministicama.

''Ne upirite prstom u ono o čemu ništa ne znate. Gdje je naša sloboda izbora? Ne smijemo zaraditi na onom što nam je dao Bog? Zar je lijepa žena automatski i glupa žena?'' pita se hostesa na MotoGP utrci u Jerezu.

''Borite se li vi uistinu za prava žena ili za ograničavanje sloboda za koja se netko u prošlosti izborio?'' stoji između ostalog u objavi na Facebooku ove zdravstvene djelatnice iz Španjolske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider