Automoto
SPORTOVI
Automoto
istinski šampion!

Zakoni fizike ne vrijede za Marqueza: Najbolji potez sezone za osvajanje titule!

Odluka o MotoGP prvaku pala je u posljednjoj utrci sezone, u kojoj Marc Marquez najprije nevjerojatno iščupao svoj motor od pada, a potom iskoristio pad Doviziosa za osvajanje titule.

Marc Marquez (Screenshot)

Španjolski motociklist Marc Marquez u nedjelju je po četvrti put u karijeri osvojio naslov svjetskog prvaka u MotoGP-u. Marquez je naslov osvojio u posljednjoj utrci sezone, kada je obranio 21 bod prednosti u odnosu na Andreu Doviziosa.

Da bi osvojio naslov prvaka svijeta, Dovozioso je morao slaviti, a Marquez završiti izvan mjesta koja osvjaju bodove. U konačnici je Talijan ostao bez bodova, a Španjolac završio na trećem mjestu. No moglo je biti daleko uzbudljivije da Marquez nije povukao potez istinskog šampiona osam krugova prije kraja.

Marquezov lakat (Screenshot) Marquezov lakat (Screenshot)

U prvom zavoju Marquez je pogrešno procijenio zavoj, te u njega ušao u trećoj brzini i sa 160 km/h. Spustio se do kuta od 64 stupnjeva, zbog čega je laktom i koljenom "legao" na stazu. Nekako se iščupao i još jednom oduševio moto svijet!

S obzirom da je to napravio u posljednjoj utrci sezone, u situaciji kada se bori za naslov prvaka, mnogi su ovaj njegov potez prozvali najboljim u cijeloj 2017. godini, te jedan od najboljih u njegovoj karijeri!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider