Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljantna utakmica

Rukometni Mozart otišao na veličanstven način: Samo kako on zna!

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u povijesti 36-godišnji Ivano Balić u petak je u dresu Wetzlara, u posljednjem kolu njemačkog prvenstva, okončao uspješnu igračku karijeru koja je trajala 18 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Balić se oprostio na veličanstven način. Njegov Wetzlar je svladao Göppingen s 29-24, a hrvatski rukometaš upisao je sedam golova i pet asistencija.

Prije rukometa dugo je trenirao košarku, što mu je vjerojatno pomoglo da postane čarobnjak na terenu. Protiv njega bilo je nemoguće složiti obranu, ili vam je zabio nakon prodora, ili pak iz dalekometnog projektila, ili je asistirao 'zatvorenih očiju'.

VIDEO 'Dušebajev, Wislander, Lavrov, Ivano...': Evo što su drugi rekli o Baliću

Čarobnjak odlazi u mirovinu: Rukomet više neće biti isti

U bogatoj karijeri rukometni Mozart  je s hrvatskom reprezentacijom bio svjetski prvak (2003) i olimpijski pobjednik (2004). Dva puta je proglašen najboljim igračem svijeta, 2003. i 2006. godine. Bio je najbolji hrvatski sportaš 2007., te četiri puta najbolji rukometaš Hrvatske.

Uz olimpijsko i svjetsko zlato, Balić je s reprezentacijom bio i brončani na OI 2012., dva puta srebrni na svjetskim prvenstvima (2005, 2009), te dva puta srebrni (2008, 2010) i jednom brončani na europskim prvenstvima, a IHF ga je proglasio najboljim rukometašem svih vremena.

Na Balićevom oproštaju pojavilo se i nekoliko stotina hrvatskih navijača koji su došli ispratiti virtuoza kakvog ovaj sport možda više nikad neće vidjeti. Čarobnjaka s loptom koji je zauvijek promijenio rukomet kao igru.

Tijekom karijere igrao je za Split, Metković, Zagreb, španjolske klubove Portland San Antonio i Atlético Madrid, a od 2013. je u njemačkom Wetzlaru.

Iako je završio igračku karijeru, Ivano Balić ostaje u rukometu, te će u Hrvatskom rukometnom savezu postati koordinator za muški rukomet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider