Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Rukometni Zeus'

VIDEO 'Dušebajev, Wislander, Lavrov, Ivano...': Evo što su drugi rekli o Baliću

Četiri i pol tisuće navijača u Wetzlarovoj Rital Areni pratilo je posljednje igračke majstorije Ivana Balića. Stigli su i navijači iz Hrvatske, a rukometne legende pričaju o Baliću s najvećim poštovanjem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od Splita do Wetzlara je automobilom više od 1400 kilometara. Nikakav problem za više od 100-tinjak navijača ako ste obožavatelj vragolija dugokosog rukometnog genija. Ipak, čast navijačima i suigračima, ali red je da prvi nešto kaže otac Žarko, bivši rukometaš.

Čarobnjak odlazi u mirovinu: Rukomet više neće biti isti

''Meni je žao što se dogodilo pod navodnike prerano. Mama je, naravno ,puno zadovoljnija nego ja. No, zdravlje je najvažnije'', rekao je Balićev otac.

Leđa zbog kojih je konstantno na terapijama su rekla dosta.

''U Wetzlaru su dani Ivana Balića, o kralju rukometne igre suigrači i navijači govore samo biranim riječima.''

''Dušebajev, Wislander, Lavrov, Ivano... Ivano je u top 5 najboljih ikada i najbolji hrvatski igrač ikada, a Hrvati su velika rukometna nacija'', izjavio je peterostruki osvajač Lige prvaka Jose Hombrados.

''Bilo je zadovoljstvo igrati dvije godine s njim, puno sam puta igrao protiv njega i on je jedan od najvećih svih vremena'', rekao je trostruki osvajač Lige prvaka Carlos Prieto.

''Znali smo kakav je igrač, nismo znali kakav je čovjek. A vrhunski je na terenu i izvan njega'', kratak je bio Balićev suigrač iz Wetzlara Kristian Bliznac.

Ivanu su često veći problem od obrambenih igrača bili suci, nije podnosio nepravdu, ali na terenu se obožavani flegmatik pretvarao u stroj. U Wetzlaru je uoči utakmice bilo kao na zadnjem danu škole. Momčad je u sredini ljestvice, Ivano se oprašta. Nazdravilo se uoči posljednjih finti 'rukometnog Zeusa'.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider