Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danci prošli Tunis

Obavili svoj dio posla: Francuzi slomili Islanđane i čekaju Hrvatsku!

Očekivano, četvrtfinale SP-a rukometaša izborili su Francuska i Danska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak pobijedi Bjelorusiju u Zaragozi, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv Francuske!

>> Prvi četvrtfinalist: Nijemci riješili Makedoniju i čekaju Španjolce ili Srbe

>> Goluža: Kako bismo pogledali djeci u oči da smo pustili Španjolcima?

Francuzi su u Barceloni pobijedili Island 30:28 i osigurali mjesto među osam najboljih. Zanimljivo, oba poluvremena završila su s identičnim rezultatom (15:14 za Francusku).

Izabranici Claudea Oneste u uvodnim su minutama stekli laganu prednost koju je Island jurio tijekom većeg dijela susreta. Na koncu su Francuzi slavili možda i teže nego što se očekivalo, makar u samoj završnici Islanđani nisu imali prilike izboriti remi. Francuska je većim dijelom utakmice bila u minimalnom vodstvu, ali je pet minuta prije kraja Island došao na 27:27. No, tada godinama najjača momčad na svijetu postiže tri pogotka (Karabatić i dva puta Guigou), te odlazi na 30:27, što je bilo ključno za put prema pobjedi.

Kod Francuske je najbolji strijelac bio Samuel Honrubia sa sedam pogodaka, ali zanimljivo da je svih sedam zabio u prvom dijelu. Michael Guigou je dodao šest, a William Accambray pet. Na drugoj strani je Olafsson postigao sedam, a Palmarsson šest.

Danska je sa 30:23 nadjačala Tunis koji je samo na startu iznenadio velikog favorita. Vodio je Tunis sa 4:1, 5:2 i 6:3, ali ostatak ogleda je prošao u dominaciji daleko boljih Danaca koji su na kraju spustili gas i rutinski izborili prolaz među osam.

Najbolji Danac je bio Nikulaj Markussen sa šest pogodaka, dok je Anders Eggert dodao pet. Prvi strijelac Tunisa je bio Oussama Boughanmi sa pet golova. Novi suparnik Danske je pobjednik ogleda Mađarska - Poljska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider