Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba prije svega

Goluža: Poslali smo poruku u Hrvatsku, a Francuzi su istrošeni

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je u Zaragozu, gdje će u osmini finala danas odmjeriti snage s Bjelorusijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Hotel je u redu, kreveti su veliki što je igračima jako važno. Također, dvorana je jako blizu", bili su prvi dojmovi Slavka Goluže, koji se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Španjolcima:

"Dosta zahtjevno je bilo, bio je dobar tempo svih 60 minuta. Smjenjivali smo se u vodstvu, a najviše mi je žao zbog ozljeda."

Manuelu Štrleku pukla je metakarpalna kost u šaci, ali njegovi zdravstveni problemi nisu jedini koji muče Golužu: "Štrlek je definitivno otpao, umjesto njega smo pozvali Ninčevića. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Lackovićevim prstom i Bičanićem, kojeg muče leđa."

Izbornik je zabranio razgovor o četvrtfinalu prije nego se arhiviraju Bjelorusi: "Treba se u ovom vremenu preostalom do utakmice oporaviti od Španjolaca i od puta. Moramo iskoristiti sve raspoložive snage i maksimalno se mobilizirati. To je naš moto koji šaljemo u Hrvatsku - borbenost prije svega! Znamo svoju kvalitetu, znamo čiji dres nosimo i ostavit ćemo srce na parketu", najavljuje Goluža, koji se dotaknuo i priča o kalkulacijama u ogledu s domaćinima.

"Ono što sam rekao, već sam ponosan na svoje dečke. Znamo da nas prati cijela Hrvatska i da nas prate naša djeca. Želim biti pošten prvo prema sebi, a onda i prema svojima. To je najvažnije od svega, važnije i od medalje. Puno je mladih u našoj ekipi i trebamo ih odgajati na pravilan način. Kako bi pogledali u oči svojoj djeci i svim mladima da nismo pošteni", pita se izbornik, koji je za kraj progovorio i ponešto o Bjelorusima:

"Gledali smo neke njihove utakmice, igraju uglavnom 6-0 obranu, ponekad i 5-1. Imaju Rutenku, ali i strašnog golmana koji ima prosjek od 15 obrana po utakmici. Dosta trče i rotiraju, nezgodni su.''

A onda Francuzi:

''Dosta su igrači potrošeni, nisu imali dovoljno priprema i vremena da se igrači regeneriraju.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider