Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veličaju pobjedu kao Balkanci

Danska fešta uz pivo: Hrvati su bili umorni! Isprašili smo im turove!

Danski izbornik Ulrik Wilbek nije mogao skriti veliko zadovoljstvo nakon pobjeda nad Hrvatskom u polufinalu rukometnog Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ova pobjeda je apsolutno fantastična“, uskliknuo je Wilbek nakon utakmice te dodao: „Igrači su obavili izvrstan posao.“
Danski izbornik posebno je istakao dvije stvari:
„Obrana je napravila sjajan posao, a naša kontra radila je bolje nego hrvatska. Hvala našim navijačima na nevjerojatnoj podršci. Ona je imala veliki značaj“, zaključio je Wilbek.

>> Danska razbila Hrvatsku: Blijedi Kauboji ipak bez petog finala!

>> Goluža se ispričao naciji, a Vorija preskočio: Zakucao ga za klupu!

Koliko su Danci bili napaljeni na Hrvate dovoljno govori izjava Jespera Noddesboa:
„Bio sam prilično uzbuđen prije utakmice, ali igrali smo momčadski i isprašili smo im turove. Koristili smo naše najjače oružje – kontru, dok je Landin bio briljantan na golu!“

Mikkel Hansen, trenutačno najveća zvijezda danskog rukometa, prošle je godine izabran za najboljeg svjetskog rukometaša, a sada bi mogao postati prvak svijeta ako Danska u finalu pobijedi Španjolsku. Hansen ističe da je Danska odigrala veliku partiju protiv Hrvatske, ali ipak priznaje:
„Hrvati su bili umorni, to je bila naša prednost. Velike pohvale našem vrataru Landinu. Bio je stvarno sjajan“, kazao je Hansen te zaključio.
„Španjolci su domaćini. Dakle, jasno je da će biti jako teško u finalu.“ 

 Anders Eggert bio je prvo ime susreta s devet pogodaka. Eggert je bio nerješiva enigma za hrvatske reprezentativce. „Ušli smo u finale preko tako jake reprezentacije. To treba proslaviti. Popit ću jedno pivo kad se vratimo u hotel“, uskliknuo je Eggert.

Slavni danski rukometaš Lars Christiansen prokomentirao je:
„Imam veliko povjerenje u našu momčad. Sad kad smo pobijedili Hrvatsku, mislim da ćemo osvojiti zlato“, kazalo je čuveno dansko lijevo krilo. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider