Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Idemo uzeti broncu'

Goluža se ispričao naciji, a Vorija preskočio: Zakucao ga za klupu!

Igor Vori izašao je u ranoj fazi polufinalne utakmice s Danskom i više nije ulazio u igru. Nakon nemile priče s Ivanom Balićem, čini se da je na pomolu „novi slučaj“ u rukometnoj reprezentaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nokauta protiv Danaca u polufinalu SP-a, hrvatski izbornik Slavko Goluža ispričao se naciji.

„Prvo se moram ispričati svima. Ovako se ne igra polufinale. Sav trud koji smo uložili prosuli smo u prvih pet-šest minuta. Nismo dobro stajali na terenu. Ušli smo velikog srca, ali bez glave. Htjeli smo sve riješiti na brzinu, ali tako to ne ide protiv Danske“, kazao je Goluža.

>> Razočarani: 'Ne znam što se događa u polufinalu, bronce su nam dosadile!'

>> Danska razbila Hrvatsku: Blijedi Kauboji ipak bez petog finala!

Jesu li se hrvatski reprezentativci ispuhali protiv Francuske?

„Bilo je tu puno stvari koje ja nisam htio iznositi. Duvnjak je imao temperaturu, Bičanić je imao problema, Vuković se ozlijedio... Bez obzira na sve, glavni je problem što smo imali jako loš ulazak u utakmicu. Nedostajalo je koncentracije, šest-sedam lopti odbilo se Dancima u ruke. U drugom dijelu opet nismo bili dobri. Naletjeli smo na raspoloženu Dansku. Jedino mogu žaliti, ispričati se našim ljudima i čestiti Dancima“, kazao je Goluža s vidno tužnim izrazom lica, no već trenutak kasnije se osokolio i uskliknuo:
„Nema plakanja, idemo uzeti broncu!“

Bičanić: Ja i Duvnjak bili smo kao dva iscijeđena limuna!

Damir Bičanić ističe kako je Hrvatskoj nedostajalo puno igrača, posebice na vanjskim pozicijama.

„Nemamo koga staviti, puno je ozlijeđenih igrača. Ja i Duvnjak bili smo kao dva iscijeđena limuna. Nismo dobro igrali, obrana je bila loša, suci nam nisu pomogli... Kasnije smo obranu posložili, ali previše lopti nismo uhvatili da bismo razvili brzu kontru. Naravno da je bilo teže igrati kad se oni postave“, kazao je Bičanić.

Goluža priznaje da je Danska odigrala sjajnu utakmicu, posebice Eggert koji je zabio devet pogodaka.

„Loše smo se postavili u napadu, igrali smo paralelno, to je bilo njima lako, a trebali smo ulaziti u prostor. Ali, jednostavno nije išlo. Ulazak u utakmicu bio je iznimno loš, sve što smo se dogovorili nismo ispoštovali. Sve polazi od obrane, mi je nismo imali, pa nije bilo ni kontri. Sve se urotilo protiv nas. Jednostavno nismo zaslužili“, kazao je Goluža.

Što je bilo s Igorom Vorijem? Izašao je u ranoj fazi utakmice i nije se vraćao na parket.

„Nije problem bio u pivotu. Nije bilo protoka lopte u vanjskoj liniji. Stajali smo, a kad smo i prošli ispriječio se Landin“, nemušto je procijedio kroz zube Goluža, ali nije odgovorio na pitanje. Očito je da je izbornik pokušao sakriti pravi razlog Vorijevog ostanka na klupi. Čini se da je došlo prepirke. Nakon nemile priče s Ivanom Balićem, čini se da je na pomolu „novi slučaj“ u rukometnoj reprezentaciji.

Bičanić se nada da će ozlijeđeni Vuković biti spreman za utakmicu za treće mjesto.

„Već imamo previše izostanaka. To bi bio još jedan udarac.“

Za treće mjesto i broncu Hrvatska će se boriti sa Slovenijom. Goluža ističe:

„Ako odlučimo u svojim glavama da ćemo pobijediti, pobijedit ćemo. Ne bude li toga, izgubit ćemo . Nije važno tko će igrati, treba srce ostaviti na parketu“, kaže Goluža te dodaje:

„Slovenci imaju jako dobru reprezentaciju. Nemaju ekstra pucače, sve se bazira na igri Zormana. Igraju dosta agresivno 6-0, imaju brze kontre, igraju slično kao i mi. Ali, mi sve moramo riješiti u svojim glavama“, zaključio je Goluža. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider