Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lac još nije spreman

'Hrvatski rukomet će pamtiti ove mladiće'

Pobjeda protiv Australije bila je očekivana, no +23 s puno novih i mladih imena veseli. Dosad smo, naime, Australce pobijeđivali +27 prije dvije godine u Švedskoj i +20 u Tunisu 2005.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadovoljan je i trener reprezentacije Željko Babić...

„Teško je izvući neke zaključke, Australija je preslaba i zapravo tek dobar sparing partner. Ipak, zamjerka je što smo u pojedinim trenucima u obrani bili premalo konkretni. Moramo raditi više faulova.“

>> Hrvatska preskočila Klokane: Velikih +23, zabili svi osim Laca i Muse!

Ima li kakvih ozljeda, što je s prstom Blaženka Lackovića?

„Nema nikakvih novih ozljeda. Lac nije 100% spreman, ali trebao bi biti pravi kroz sljedećih desetak dana“, referira Babić, pa se osvrće na hrvatsku mladost:

„Mladima treba vremena, ali svi oni su veliki potencijali i hrvatski rukomet će ih pamtiti.“

Slijedi Alžir, što znamo o njima?

„Igraju presing, obranu 3-3, dosta su agresivni, pa ćemo takvi morati biti i mi. Naravno, uz pristup kao da je finale Svjetskog prvenstva. Treba pripaziti i na njihovog lijevog šutera“, zaključuje trener Željko Babić.

A najbolji protiv Australaca bio je Zlatko Horvat...

„Gležanj je ok, izdržao sam taman 2x15 minuta, koliko smo se Ivan (Čupić, nap.a.) dogovorili sa strukom. Nisam još potpuno spreman, ali bit ću kroz nekoliko dana“, priča Horvat i dodaje:

„Australci su napredovali, bila je manja gol razlika nego u Švedskoj zadnji puta. Nama su noge teške od priprema, no prvo poluvrijeme obranu smo odigrali dobro.“

Atmosfera u dvorani bila je pomalo otužna za utakmicu Svjetskog prvenstva u rukometu...

„U Madridu je danas lijepo vrijeme, pa valjda zato nije bilo ljudi.“

Što i kako protiv Alžira?

„Nisu loši, no kad su Španjolci jučer dodali gas odmah se vidi razlika u kvaliteti. Treba biti čvrst u obrani i s laganim golovima uhvatiti što veću pobjedu“, za kraj će Zlatko Horvat.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider