Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi hakerski napad

Srebrni hrvatski vaterpolist i Miloš Teodosić koristili doping?

Hrvatski vaterpolist Ivan Krapić nalazi se na listi sportaša koji su koristili zabranjena sredstva u medicinske svrhe uz dozvolu Međunarodne antidopinške agencije (WADA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolist Ivan Krapić nalazi se na listi sportaša koji su koristili zabranjena sredstva u medicinske svrhe uz dozvolu Međunarodne antidopinške agencije (WADA).

Krapićevo ime našlo se na popisu 41 sportaša iz 13 zemalja kojima je WADA dozvolila korištenje zabranjenih sredstava u medicinske svrhe. Popis je objavila ruska agencija TASS pozivajući se na informacije hakerske skupine "Fancy Bears" koja u nastavcima objavljuje dokumente koje je preuzela nakon što je provalila u WADA-inu bazu.

"Ne znam o čemu se točno radi jer mi nisu poznati svi detalji, međutim pretpostavljam kako se radi o ozljedi zgloba desne ruke koju je Krapić operirao 2015. godine. Pretpostavljam da je zbog toga morao koristiti neke lijekove radi oporavka," kazao je za Hinu Ivan Asić, bivši trener Primorja Erste banke, kluba u kojem je Krapić proveo posljednjih 11 godina prije nego što je ovoga ljeta preselio u napuljski Asquachiare.

Na popisu sportaša kojima je WADA dozvolila uzimanje zabranjenih preparata nalaze se španjolski tenisač Rafael Nadal, američke tenisačice Serena i Venus Williams, britanski atletičar Mo Farah, britanski biciklisti Bradley Wiggins i Chris Froome, njemački atletičar Robert Harting, češka tenisačica Petra Kvitova, mađarski plivač Laszlo Cseh, srpski košarkaš Miloš Teodosić, švicarski biciklist Fabian Cancellara, njemački stolnotenisač Timo Boll, danski rukometaš Casper Mortensen...

Ranije je skupina hakera Fancy Bear objavila četiri dijela podataka iz WADA-ine baze ADAMS, koji svjedoče o tome da su mnogi poznati sportaši od Svjetske antidopinške agencije dobivali dozvole za korištenje zabranjenih preparata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider