Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'vrh sante leda'

WADA potvrdila hakerski napad: Sestre Williams i Biles dopingirane!?

Šokantna vijest prolomila se internetskim bespućima...

Skupina ruskih hakera pod nazivom Fancy Bear provalila je u bazu Svjetske antidopinške organizacije (WADA) i preuzela dokumente koji ukazuju zataškavanje najboljih američkih sportaša! WADA je potvrdila hakerski napad, ako je za vjerovati Rusima antidopinška organizacija zataškavala je i dozvoljavala Sereni i Venus Williams, te najboljoj gimnastičarki svijeta Simone Biles da koriste sredstva koja se nalaze na zabranjenoj listi lijekova.

Fancy Bear je WADA-ine dokumente objavio na Twitter profilu, a na njima se jasno vide i koje su supstance koristile spomenute sportašice. Donedavno prva igračica svijeta Serena Williams koristila je oxycodone, hydromorphone, prednisone i methyprednisolone u 2010., 2014. i 2015. godine. Sve su to zabranjeni lijekovi, ali joj je WADA dozvolila korištenje nakon što su joj iste prepisali liječnici.

Njezinoj sestri Venus WADA je dozvolila korištenje prednisonea, prednisolonea i triamcinolonea u 2010., 2011., 2012. i 2013. godini. U oba slučaja ne piše zbog čega su sestre koristile sve te lijekove, kao ni razlog zbog kojeg je WADA odobrila njihovo korištenje.

Simone Biles, koja je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila četiri zlatne medalje, bila je pozitivna u kolovozu na testiranju za methylphenidate, ali nije bila diskvalificirana. U ranijim zapisima iz 2013. i 2014. godine koristila je još jedan zabranjeni lijek - dextroamphetamine.

Ruski hakeri naveli su da je ovo samo vrh sante leda te da se javnost pripremi za još velikih šokova kada su u pitanju najbolji sportaši svijeta.

Čak i ako je sve legalno, odnosno ako je WADA odobrila lijekove koje su ovim sportašima prepisali njihovi liječnici, zašto je onda zabranu na dvije godine bavljenja tenisom dobila najbolja ruska tenisačica Marija Šarapova? Ona je samo jedan od mnogih primjera ruskih sportaša koji su suspendirani uoči Igara u Riju zbog korištenja zabranjenih sredstava. Šarapovoj je također meldonin bio prepisan od strane liječnika...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider