Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šok u svijetu tenisa

Procurile povjerljive informacije: Rafael Nadal dobio dozvolu za doping!

Ruski hakeri nastavljaju objavljivati povjerljive podatke Svjetske antidopinške agencije, a ovoga se puta na popisu našao i Rafael Nadal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski hakeri su objavili nove podatke Svjetske antidopinške agencije (WADA), a nakon sestara Williams, ponovno su u pitanju podaci svjetske teniske zvijezde.

Riječ je o Rafaelu Nadalu, za kojeg se navodi da je dva puta dobio dopuštenje za korištenje dopinga. Osim njega, najveće ime na listi je britanski dugoprugaš i višestruki olimpijski pobjednik Mo Farah.

Farah je također u dva navrata dobio dopuštenje za korištenje nedozvoljenih sredstava. Dopuštenje se može dobiti u slučaju zdravstvenih problema, što se formalno naziva „iznimkom za terapijsku upotrebu.“

Sportašima je u slučaju dopuštanja iznimke dopušteno u ograničenim količinama uzimati nedozvoljena sredstva. Takva praksa je često predmet kontroverzi jer je dvojbeno koristi li se iznimka uistinu za liječenje ili za stjecanje nedozvoljene prednosti.

Farahov trener Alberto Salazar je pod istragom upravo zbog sumnje u zloupotrebu iznimke. Najnoviji hakerski napad je bacio sumnju na još 26 sportaša iz cijelog svijeta.

Napadi ruskih hakera su krenuli nakon što su mnogi ruski sportaši kažnjeni zbog dopinga. Osim toga, ruska tenisačica Marija Šarapova je dobila dvije godine suspenzije, iako je nedozvoljeno sredstvo također koristila u medicinske svrhe te ga je propisao liječnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider