Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'neopisivo'

VIDEO Tisuće navijača dočekalo rukometaše na Trgu bana Jelačića!

Hrvatski rukometaši vratili su se s Europskog prvenstva te su dočekani kao pravi pobjednici.

Više tisuća navijača dočekalo je na trgu bana Jelačića hrvatsku rukometnu reprezentaciju koja se vratila s europskog prvenstva u Poljskoj na kojem je osvojila brončanu medalju.

'Kauboji' su u Poljskoj osvojili već 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu peto odličje na europskim prvenstvima. Treće mjesto smo osvojili i 1994. u Portugalu, te 2012. u Srbiji, dok smo na europskim prvenstvima u Norveškoj (2008) i Austriji (2010) osvojili srebro. Hrvatski rukometaši su dva puta bili olimpijski pobjednici (1996, 2004), jednom svjetski prvaci (2003), a u bogatoj kolekciji medalja nedostaje tek europsko zlato.

"Hvala svima što su došli, ovo je jedna lijepa priča. Mi smo vjerovali do ovi momci imaju nešto. Pripremili smo se dobro, fizički i psihički i to smo pokazali," kazala je legenda hrvatskog rukometa i pomoćni trener u reprezentaciji Petar Metličić.

Izlazak pred navijače na novu neslužbenu himnu

Slavlje na trgu započelo je pjesmom 'Neopisivo' Zaprešić Boysa s kojom su rukometaši izašli na pozornicu nakon čega je voditelj programa Darko Janeš predstavio cijelu reprezentaciju i stručni stožer.

"Osjećam puno ljubavi, hvala vam," poručio je navijačima izbornik Željko Babić, dok je kapetan Marko Kopljar dodao: "Sada ćemo se svi dobro odmoriti i proslaviti, a onda izboriti plasman na olimpijske igre u Rio de Janeiro."

Kopljar je potom uručio gradonačelniku Milanu Bandiću dres s potpisima svih igrača.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar se naklonio 'kaubojima' poručivši kako cijela Hrvatska može učiti od rukometaša.

"Rukometaši su nam pokazali kako se može biti izvrstan. Zamislite da smo i na ostalim poljima tako dobri kao u rukometu," kazao je ministar dodavši: "Mi smo pobjednička nacija. Hvala vam dečki."

Brončanim rukometašima na pozornici se pridužio i pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec otpjevavši 'Mojoj majci (Ruža hrvatska) i "Sve je lako kad si mlad", dok je Ervin Baučić izveo pjesmu Dražena Žanka i Ivice Krajača "Hrvatski kauboji".

 
Doček rukometaša na Trgu bana Jelačića

Oni su 'neopisivi'! Pogledajte ludnicu na Trgu bana Jelačića!

Posted by GOL.hr on 1. veljača 2016

Navijači i u zračnoj luci

"Nismo očekivali medalju, ali smo se kvalitetno pripremali za nju svaki dan. Nikada ne znaš kako će sve završiti, na koncu je ispalo fantastično. Dobili smo ekipu, dobili smo mladost i pružili smo radost hrvatskom narodu," kazao je izbornik Željko Babić po dolasku u zrakoplovnu luku Zagreb.

Babić se još jednom zahvalio svojim suradnicima i igračima na uspjehu u Poljskoj.

"Ne volim biti na tv i u medijima, iako znam da je i to dio mog posla. Igračima sam to već rekao, međutim želim im se još jednom javno zahvaliti. Uz njih i suradnike u stručnom stožeru postao sam bolji trener i bolji čovjek."

Osvojivši broncu u Poljskoj hrvatska reprezentacija je izborila direktan plasman na svjetsko prvenstvo, ali ne i na olimpijske igre. U travnju nas očekuju kvalifikacije u kojima ćemo igrati protiv Danske, Norveške i Bahraina.

"Ne mogu ništa obećati, bilo bi to neozbiljno. Očekuje nas jako teška grupa, bit će abnormalno teško. Ovaj turnir je za nas završio dobro, a vidjet ćemo kako će biti u travnju."

Kapetan hrvatske reprezentacije Marko Kopljar naglasio je kako igrači niti sami nisu znali koliko mogu.

"Sretni smo i ponosni zbog ove medalje. Ni mi nismo znali koliko možemo i gdje će sve završiti. Naša momčad je mlada, a imali smo i problema s ozljedama zbog toga smo svi iznimno sretni," poručio je Kopljar.

Jedan od novih junaka navijača je vratar Ivan Stevanović koji je sa 33 godine debitirao na velikom natjecanju.

"Još sam mlad, ima za mene vremena," kazao je sa smiješkom i dodao: "Prije nekoliko dana nismo očekivali svečani doček, sada smo presretni. Iza nas su teške pripreme i neizvjestan turnir. Zaslužili smo medalju," kazao je vratar PPD Zagreba dodavši: "Slava? Ne bojim se za svoju slavu."

Marino Marić je priznao kako je lijepo završiti turnir pobjedom.

"Šteta što nismo otišli do kraja, no i ovako je super. Lijepo je završiti turnir pobjedom. Uspješno smo izgurali do kraja. Malo smo se proveselili, a sada idemo slaviti s našim navijačima," poručio je Marić, član njemačkog MT Melsungena.

 

 

Hvala svima koji su nas dočekali na Plesu. Vidimo se na Trgu!!!#iznadsvihHrvatska #crohandball

Posted by HRS on 1. veljača 2016

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider